Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Axén: "Vi måste sluta larva oss"

Ny seger och ÖSK fortsätter uppåt i tabellen. Då var ÖSK-tränaren – arg.– Vi måste sluta larva oss om vi ska ta nästa steg.

ÖSK:s förlustfria svit är nu uppe i nio raka matcher. Segern med 3–2 mot Åtvidaberg tog laget två skutt uppåt i tabellen till en nionde plats.

Men efteråt var Alexander Axén mer ilsken än nöjd. Något om han också lät laget veta om direkt efter slutsignalen på Kopparvallen. Anledningen var den okoncentrerade insatsen i andra halvlek efter den till synes trygga ledningen med 3–1 i paus.

– Jag är faktiskt rätt så arg. Vi kunde gjort en tre-fyra mål i andra halvlek men i stället blev det mest larv. Så får det inte se ut. Jag har därför gett laget lite att fundera på efteråt, säger ÖSK-tränaren.

Hemmalaget reducerade till 2–3 på straff med dryga kvarten kvar. Matchen levde sedan hela vägen in på stopptid.

– Vi har inte råd med den typen av spel om vi ska ta nästa steg, säger Alexander Axén.

Är det inte lite mänskligt det blir så när det lättat efter en lång period av press på laget?

– Jo, rent humant går det alltid att hitta ursäkter. Vi spelar för det ska vara roligt men det måste göras på rätt sätt. Inte springa runt och larva sig. Vi måste lära oss vad som gäller hela tiden.

– Vårt anfallspel var inte tillräckligt kliniskt i den här matchen för att jag ska vara nöjd.

En av syndarna var höstens komet Martin Broberg som plötsligt missade ett par öppna lägen som tidigare varit mål.

– Han kommer till chanser fortfarande men nu funderar han. Förut körde han bara på. Det gäller han slappnar av lite igen. Samtidigt måste vi komma ihåg att Martin kommer från ingenting och då kan det bli lite upp och ner. Så länge han kommer till chanser är jag nöjd.

Och en seger alltid en seger. Det inser även Alexander Axén.

– Ja, vi har ibland suttit här och grinat för att vi inte fått seger när vi tyckt vi varit jättebra. Nu sitter man och grinar efter att ha vunnit. Det är en konstig sport det här man håller på med, ler han.

Det var också den nionde raka matchen ÖSK gjorde två mål eller fler vilket innebär att klubben närmar sig ett allsvenskt rekord. Det nuvarande på tio raka med minst två mål sattes av just Åtvidaberg med sitt drömlag säsongen 1973.

– Gör vi två mål i nästa match också är det tangerat rekord. Det blir en av våra målsättningar inför sista hemmamatchen mot AIK. Det blir svårt men en av våra morötter jag ska trycka på inför lördag, säger Alexander Axén.

Före avspark var han och ÖSK:s vd Simon Åström med om att avtacka tre veteraner som gjorde sin sista match för Åtvidaberg. Det gällde Kristian Bergström, Henrik Gustavsson och Daniel Hallingström med sammanlagt 1 916 A-lagsmatcher för klubben.

– Det är lite sorgligt. Jag blir ledsen, de är såna legendarer. Då börjar man också fatta att man själv blivit gammal.

– De har betytt jättemycket för svensk fotboll, alltid varit rejäla och ärliga. Fantastiska idrottsmän och fantastiska människor, hyllar Alexander Axén ÅFF-trion.