Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axéns tunga ÖSK-slut – Sundsvall vände på fyra minuter med en man mindre

Alexander Axén fick en tung avslutning som huvudtränare i ÖSK. Med en man mindre vände Gif Sundsvall 0-1-underläge till 2-1-seger på fyra minuter och tog alla tre poängen inför 3068 åskådare på Idrottsparken.

Annons

Alexander Axén satsade på Filip Rogic från start, och bänkade Michael Omoh, i sin sista startelva men efter bara 29 minuters spel tvingades Rogic linka av planen skadad.

Sundsvall frestade Oscar Jansson med ett par-tre giftiga skott i den första halvleken men ÖSK-målvakten var på sin vakt. Framför allt var Kristinn Steindorsson, Giffarnas bäste spelare, på bra skotthumör.

Bästa chansen före paus hade annars ÖSK i den 39:e minuten. Efter en frispark från Nordin Gerzic sköt högerbacken Martin Lorentzson hårt från nära håll men målvakten Tommy Naurin svarade för en bra reflexparad.

Sundsvall inledde andra halvleken piggt och pressade tillbaka ÖSK. Hemmalagets David Batanero blev snyggt framspelad av Linus Hallenius men spanjoren var lite för sen i avslutet och Brendan Hines-Ike kunde i sista stund bryta.

I anfallet efter hade Eric Larsson ett skott som gick tätt, tätt utanför Janssons bortre stolpe.

i 51:a minuten jublade hemmapubliken över det man trodde var ett ledningsmål. Eric Larsson sköt via en täckande ÖSK-försvarare men Jansson lyckas få en tå på bollen och styra den utanför.

I 60:e minuten blev David Batanero utvisad, sitt andra gula kort efter en duell med Michael Omoh, och Giffarna fick spela sista halvtimmen men en spelare mindre.

Utvisningen gav ÖSK energi och i den 70:e minuten slog han till, Nahir Besara. Framspelad av Kennedy Igboananike skottfintade Besara bort en Sundsvallsspelare, och sköt bollen otagbart i krysset bakom en chanslös Tommy Naurin.

Ack så skönt, men inte speciellt rättvist. Så långt i matchen hade Giffarna haft 17 lägen och gjort noll mål medan ÖSK gjort ett mål på tre chanser.

I sekvensen efteråt hade David Myrestam ett tungt, tungt skott som träffade yttersidan av Janssons kryssribba.

I 79:e minuten kom kvitteringen, efter en snygg prestation av Linus Hallenius som skar in från högerkanten och fullkomligt vräkte upp bollen i nättaket. Anfallarens femte mål för säsongen.

Fyra minuter senare var vändningen ett faktum. Efter dåligt försvarsarbete sköt inhopparen Peter Wilson 2-1 i bortre hörnet, framspelad av Hellenius, och hela Idrottsparken kokade.

I slutet kastade Axén in både Victor Sköld och Petteri Forsell och Sköld var bara en tåspets från att styra in kvitteringen.

I slutet hade ÖSK en nick från nära håll som Naurin styrde i ribban.

På övertid fick Romain Gall ett friläge att göra 3-1 men Oscar Jansson räddade till hörna och matchen slutade 2-1.

Och Alexander Axén fick avsluta sin sejour som ÖSK-tränare med en tung förlust.

LÄS MER: (+) ÖSK-målvaktens ursäkt till Axén: "Tycker vi sviker honom"

LÄS MER: (+) Axéns tunga avsked inför supportrarna: "Otroligt viktigt att jag kliver av nu"

TV-TYCK: (+) Brändh tycker till efter Alexander Axéns sista match som ÖSK-tränare

LÄS MER: (+) Betygen: Han var bäst när ÖSK föll tungt i Sundsvall

LÄS MER: Axel Kjälls första match som ÖSK-ansvarig – mot division 5-lag

TV: Giffarna vände och vann i ÖSK-tränarens sista match – se höjdpunkterna här

(+) Bildspecial från Axéns sista match med ÖSK

(+) Läs ikapp matchrapporten!

Annons