Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ayaz: ”Har inte tänkt på OS”

En oväntad öppning uppstod i landslagstruppen till OS. Men luckan kommer inte att fyllas av Ferhad Ayaz. Nyförvärvet, uttagen som reserv i svenska bruttotruppen, fokuserar i stället på att hitta formen i ÖSK.

Annons

Ferhad Ayaz, 21, fick göra debut i ÖSK-tröjan på lördageftermiddagen. Han byttes in i den 91:a minuten och ersatte Martin Broberg i bortamötet med Falkenberg.

– Skönt att få känna på det. Viktigt att vara tillbaka i spel, även om det inte blev så många minuter, säger nyförvärvet från Gaziantepspor.

Ayaz kunde mycket väl ha gjort lagkamraten Astrit Ajdarevic sällskap i OS-truppen till spelen i Brasilien. Jordan Larsson, Helsingborg, lämnade återbud, och den offensive spelaren är uttagen som en av reserverna. Med andra ord ett tänkbart namn för förbundskapten Håkan Ericsson. Någon tur till Rio de Janiero kommer det dock inte att bli för Ayaz.

– Nej, han hade behövt vara igång bättre här i sådana fall. Då hade vi kunnat överväga det, men vi har valt att ta det lugnt med honom och ge honom tid för att hitta formen. Han har en bit kvar, men jag vet att han är på rätt väg, säger ÖSK-tränaren Alexander Axén.

Hade du velat spela OS?

– Det hade absolut varit roligt, men samtidigt har jag inte funderat på det. Jag har varit med om en hel del på sistone, och det känns bra att vara i Örebro nu. Jag har inte tänkt på OS, direkt.

Vad fick du för direktiv inför inhoppet?

– Inga speciella. Det var så pass lite tid kvar, att det var svårt att hinna förändra något. Men jag sprang på och gjorde mitt bästa. Roligt att få visa upp sig.

Axén och Ayaz var båda nöjda med en gemensam sak – lagets sätt att ta de tre poängen på.

– Vi gjorde en riktigt bra match. Jag kände, efter att vi hade tagit ledningen, mig lugn och märkte att vi hade full kontroll, säger Ayaz.

– Återigen fick vi till försvarsspelet. Sedan var det skönt och viktigt att vi äntligen fick göra mål igen. Vi har inte kommit till de möjligheter som jag vill se att vi ska göra de senaste matcherna. Falkenberg på bortaplan är en svår gräsmatch, men vi höll ihop helheten och hade fokus på rätt saker, säger Axén.

Finns det någon eller några spelare som du vill lyfta fram extra?

– Alla gjorde ett bra jobb. Sedan var (Daniel) Nordmark väldigt stark på mitten, och hade stor del i att Falkenberg inte fick någon luft under vingarna efter paus. ”Sebbe” (Sebastian Ring) har många gnällt och klagat på, men han krigade på i vanlig ordning och börjar på allvar förstå att han har vad som krävs för att spela i allsvenskan. Extra roligt att han fick göra sitt första mål.

Kalle Holmberg, som sägs bli klar för IFK Norrköping när som helst, fick inte spela. Vad berodde det på?

– Han har suttit på bänken de två senaste matcherna, också, så det har inget att göra med ryktena som går. Så länge som han är med och tränar har han samma möjlighet som vem som helst att få chansen.

Astrit Ajdarevic försvinner nu till OS. Blir borta antingen tre eller fyra allsvenska matcher. Det öppnar möjligheter för andra spelare att kliva fram ytterligare. Bland dem återfinns lillebror Ajdarevic, Alfred, Michael Omoh och just Ayaz. Omoh fick chansen mot slutet. Spelade en kvart och övertygade genom att bjuda på fina, tekniska nummer under sina första, allsvenska minuter i den svartvita dressen.

– Omoh har mycket i sig. Hans inhopp lovar mer. Sedan var även planen att Alfred (som precis som Astrit har vuxit upp i Falkenberg) skulle få komma in. Tyvärr hann domaren blåsa av före.

ÖSK klev, i och med de tre poängen, upp på en tredje plats i en haltande tabell. Är fem pinnar efter serieledande Malmö. Lagen möts den 1 augusti på Behrn arena.

– Vi gjorde en del bra grejer i Malmö senast, men nu blir det helt annan typ av match. Konstgräset gynnar givetvis oss, och vi ska se till att bygga vidare på det gjorde vi bra nu. Försvaret fungerade bra, och nu är det inte lika många som pratar om att vi har en svag defensiv, säger Alexander Axén.

– Jag ser fram emot att möta Malmö. Då vill jag få chansen att spela mer, säger Ayaz.

Hur känner du dig i kroppen?

– Mycket bättre. Jag behöver träna ytterligare och bli fräschare, men jag är redo att göra fler minuter mot Malmö. Sedan är det tränaren som bestämmer hur det blir, säger Ferhad Ayaz.