Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ayaz saknas fortsatt: "På rätt väg"

Sista matchen före uppehållet.ÖSK får klara sig utan Ferhad Ayaz mot Falkenberg.Nyförvärvet är inte kvitt sin fotskada.– Han är på rätt väg, säger tränaren Alexander Axén.

Annons

Ferhad Ayaz gjorde illa foten på det sista träningspasset före mötet med AIK för en vecka sedan. Den 21-årige yttern, som anslöt från turkiska Gaziantepspor i somras, missade följaktligen toppdrabbningen och även onsdagens match i svenska cupen mot Karlstad BK. Något spel mot Falkenberg på söndagen blir det inte för honom heller.

– Nej, han är inte tillräckligt återställd ännu. Men han är på rätt väg, och medverkar i många av de kollektiva övningarna. Det är ganska troligt att Ferhad kan vara med mot Hammarby (i den första matchen efter landslagsuppehållet), säger tränaren Alexander Axén.

Långtidsskadade Patrik Haginge samt Logi Valgardsson saknas sedan tidigare. Jonathan Lundberg ställs över, och får i stället spela med Rynninge i lördagens prestigederby i division 2 mot Örebro Syrianska. Daniel Björnquist, som skadade just sin ena fot mot Karlstad, är dock tillgänglig.

– Logi har en bit kvar. Vi får se hur hans situation utvecklar sig. ”Dajje” är frisk, och jag kan absolut ta ut honom i laget.

ÖSK tog sig vidare i cupen efter en stabil insats på Tingvalla IP. Laget besegrade Karlstad med klara 4–0. Att det lossnade offensivt var viktigt inför fortsättningen.

– Flera allsvenska lag, bland dem Malmö och Sundsvall, åkte ut i den här omgången. Det är svårt att åka och möta en råtaggad motståndare från en lägre division på bortaplan. Jag är otroligt nöjd med att vi kunde genomföra matchen på ett sådant proffsigt sätt.

Victor Sköld och Michael Omoh fick göra sina första mål i ÖSK-tröjan senast. Måste betyda mycket?

– Det spelar ingen roll vem som gör våra mål egentligen, men det är klart att det känns bra att få igång deras produktion. Vi har haft 14–15 målskyttar hittills den här säsongen. Ett tecken på en väldigt bra bredd.

ÖSK befinner sig på femte plats och står på 30 poäng efter 19 omgångar av allsvenskan. Laget får finna sig i att vara storfavorit mot Falkenberg. Hallandsklubben har endast skrapat ihop nio poäng och är jumbo i tabellen. Upp till Helsingborg, som innehar kvalplatsen för fortsatt överlevnad i serien, skiljer det så mycket som tio pinnar. Naturligtvis är Falkenbergs utsikter gällande att klara kontraktet inte särskilt goda.

– De är absolut inget dåligt lag. Jag tycker att de gjorde en bra prestation mot Göteborg, även om det blev förlust, och att de var värda mer än en poäng mot Gefle. Det blir en jättesvår utmaning för oss. Falkenberg slåss verkligen för sitt liv och kommer att sälja sig väldigt dyrt.

Hur lyder framgångsreceptet?

– Vi kan såra Falkenberg, och alla andra lag, på tre olika sätt. Genom etablerat spel, kontringar och fasta situationer. Sedan får vi se vad som passar bäst. Det gäller att vi kommer till rätt lägen, och ser till att sätta dit dem.

ÖSK har missat straffar i de två senaste matcherna. AIK-målvakten Patrik Carlgren stoppade Astrit Ajdarevics försök, och Karlstads Kristoffer Hedlund tog hand om Omohs avslut från elva meter.

– Vi tränade lite på att lägga straffar mot slutet av träningen. Det berodde inte så mycket på de här missarna, utan det är något som vi gör ibland. Att träna på det momentet är aldrig fel, säger Alexander Axén, och fortsätter:

– Spelarna verkar ha förstått vad jag menade med det jag sade efter AIK-matchen, att målen står på kortsidorna. Det såg mycket bättre ut mot Karlstad. Nu känns det som om de nya killarna har börjat komma in i det ordentligt.

Avspark 17.30 i morgon, söndag, på Behrn arena.

ÖSK-truppen i sin helhet (en ska bort före matchstart): Oscar Jansson, Anton Fagerström – Erik Moberg, Michael Almebäck, Martin Lorentzson, Daniel Björnquist, Brendan Hines-Ike, Sebastian Ring, Carl Ekstrand Hamrén, Robert Åhman Persson, Daniel Nordmark, Nordin Gerzic, Martin Broberg, Maic Sema, Nahir Besara, Alfred Ajdarevic, Astrit Ajdarevic, Victor Sköld, Michael Omoh.