Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Back från Portsmouth tränar med Örebro SK

ÖSK avslutar under måndagen den allsvenska vårsäsongen. Och lagom till det har klubben bjudit in en finsk mittback till provträning.

Det är främst tack vare rekommendationer från ÖSK:s finska tränarduo Sixten Boström och Lars Mosander som gjort att finländaren Tero Mäntylä under veckan kommer att träna med ÖSK.

19-åringen anlände till Örebro redan under måndagen och kommer under kvällen att se matchen mot Trelleborg för att sedan bli kvar i stan veckan ut.

- Vi träffade Tero under vårt försäsongsläger i Finland och sedan dess har hans namn figurerat flitigt. Vi tycker att det är ett bra läge och testa honom nu när vårsäsongen är över, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Tero Mäntylä är just nu ungdomsproffs i engelska Portsmouth där han har varit i två och ett halvt år. Ursprungligen kommer han från finska TP Seinäjoki och har även meriter från så väl det finska U17 som  U19-landslaget.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!

Fakta Tero Mäntylä

Position: Mittback

Född: 18 april 1991

Landskamper: 9 U17-matcher, 6 U19 (1 mål)