Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backkrisen över i ÖSK

Mot Djurgården tvingades Sixten Boström byta ut halva backlinjen.
Mot Halmstad får han tillbaka både Magnus Wikström och Patrik Anttonen igen.

Patrik Anttonen, ÖSK:s bästa framspelare med fem assists, missade Djurgårdsmatchen på grund av problem med ena foten. Magnus Wikström petade in 1–0 samtidigt som han manglades av Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray. Krocken gav Wikström en blödning i låret.

– Det har känts bättre och bättre för varje dag och i dag (läs lördags) gjorde jag min första hela träning igen. Nu är det bara hoppas att det inte blir något bakslag inför matchen.

Hur har du rehabiliterat skadan?– Men ultraljud och lite sådana saker. Försökt att få igång cirkulationen. Sedan har det blivit rätt mycket vila också.

Är du tillräckligt återställd för att spela från start?

– Absolut. Annars hade jag inte följt med på bussen till Halmstad.

ÖSK-tränaren Sixten Boström är nöjd med de bägge försvararnas snabba tillfrisknande.

– Backlinjen är kanske den sista lagdel man vill förändra i. Det kanske syntes mot Djurgården senaast. Med Magnus och Patrik tillbaka ger det oss en trygghet, säger Boström som höjer ett varningens finger för HBK.

– En farlig match. Ett bra hemmalag som slåss för sin existens och har massa bra offensiva spelare i Anselmo, Michael Görlitz, Anel Raskaj och Emir Kujovic.

Läs mer inför HBK-matchen i söndagens NA, papperstidningen!