Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backstjärnan på väg hem till ÖSK

ÖSK-fansen kan få en riktigt fin julklapp.Enligt uppgifter är Michael Almebäck är på väg tillbaka till klubben.

Michael Almebäck kom till ÖSK som ett oskrivet kort inför säsongen 2009 från Brommapojkarna. Med sin snabbhet och kompromisslösa spelstil blev han snabbt en publikfavorit på Behrn arena och han fick också chansen i A-landslaget efter ÖSK:s succésäsong 2010. 

Efter säsongen 2011 flyttade han utomlands till belgiska Club Brügge och sommaren 2013 gick flyttlasset vidare till Danmark och Bröndby. Där har han haft svårt att ta en ordinarie plats och den senaste tiden har han spenderat på lån i  Esbjerg.

Nu uppger källor

till både NA och Sportbladet att Almebäck är på väg tillbaka till Örebro SK. Klubben är som bekant i behov av mittbackar efter att Eidur Sigurbjörnsson, Christoffer Wiktorsson och Ayanda Nkili fått lämna klubben. Sedan tidigare har ÖSK värvat amerikanen Brendan Hines-Ike och flyttat upp talangen Carl Ekstrand Hamrén. Men Michael Almebäck skulle onekligen ge en helt annan tyngd till ÖSK:s backuppsättning.

Så här sa Almebäck till NA för nästan exakt ett år sedan angående en eventuell återkomst till ÖSK:

– Fotbollsmässigt hade jag min bästa tid i ÖSK och jag skulle inte ha något emot att spela där igen. Om det sedan blir nu, om två år eller inte alls, det får vi se.

Mittbacken har bara ett halvår kvar på kontraktet med Bröndby. Enligt Sportbladet diskuteras både ett lån och en permanent övergång.

NA har sökt Michael Almebäck som för närvarande befinner sig på semester i Västindien.