Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både veteraner och förstagångare i rallypubliken

Gruset sprutade och motorerna mullrade när Esab-rallyt gav full gas på vägarna runt Laxå i går. Med 151 startande var arrangemanget något större än de senaste åren.

Tävlingsledare Lars Elofsson var nöjd med årets rally. Men han var lite orolig för den gångna nattens regnande och dess påverkan på vägarna.

– Blir det för mycket skador blir det dyrt för oss att laga vägarna. Då blir det inte så mycket vinst på det här, säger han.

Vid Mosjön står publiken och spanar mot kurvan. Rebecca Zimmermann och Linus Axelsson från Gullspångstrakten sitter och myser på fällstolar under en filt mellan träden.

– Det är första gången vi är på rally och vi passade på för min faster är kartläsare, säger Rebecca.

– Vi har pratat om att åka och titta på någon motorsport någon gång, men det har inte blivit av. Så blev det här ett bra tillfälle, för det var så nära, fortsätter Linus.

Det har tagit det som en liten utflykt med matsäck, och tror att det inte blir sista gången de åker och tittar på rally.

– Jag som inte är någon bilfantast annars är väldigt fascinerad av hur det låter. Det låter så gött, säger Rebecca.