4 portioner
En sommarpaj värd namnet. Här samsas alla sommarens smaker.
Botten:
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 tsk stött kardemumma
100 g smält avsvalnat smör
Fyllning:
300 g rabarber
1/2 l jordgubbar
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker +1 msk
5 äggulor
1 dl crème fraiche
2 msk outspädd flädersaft
Börja med botten: Blanda mjöl, bakpulver, socker och stött kardemumma. Tillsätt smöret och tryck ut degen i en smord springform, en bra bit upp på kanterna. Picka med gaffel och förgrädda i 10-15 minuter i 200 grader.
Skiva rabarbern och jordgubbarna och lägg i det avsvalnade pajskalet, strö över socker (1 msk) och potatismjöl, blanda försiktigt.
Vispa äggulor och socker (1/2 dl) pösigt. Tillsätt crème fraiche och flädersaft och rör försiktigt. Slå blandningen över pajfyllningen. Grädda i 200 grader i cirka 25 minuter.
Servera ljummen med vaniljvisp eller vaniljglass.