Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bamberg: "Vill spela i Örebro"

Ett ständigt återkommande namn i Örebro SK:s silly season är brassen och förre IFK Norrköpingsspelaren Daniel Bamberg.
Nu kan ryktet bli sant.
– Jag hörde lite från min agent att Örebro diskuterar med klubben här. Jag vill spela i Örebro, säger Bamberg till NA.

Annons
Daniel Bamberg.

Det står nu klart att 27-åringen vill bort från norska FK Haugesund trots att han har två år kvar på kontraktet.

Bamberg bekräftar att han letar en ny utmaning trots sportslig framgång med åtta mål och tio assist i tippeligan under 2011.

– Livet utanför fotbollen har varit lite tufft, förklarar han.

Rikliga mängder regn i kombination med flygskräck – Haugesund flyger ofta i små propellerplan till matcherna – är två faktorer som gör att brassen vill bryta treårskontraktet som han tecknade med Haugesund i februari förra året.

– Det var jättetufft i början. Jag fick spela vänsterback, men efter sju matcher så började jag spela på högerkanten som mittfältare i en 4-4-2-uppställning, säger Bamberg.

– Jag är mittfältare men kan spela på många olika positioner, förtydligar han.

Inlett diskussionerEnligt Bamberg har ÖSK inlett diskussioner med Haugesund om att köpa loss mittfältaren. Sportchef i Haugesund är för övrigt förre ÖSK-spelaren Asbjörn Helgeland.

– Jag vet mycket om Örebro från tiden när jag bodde i Norrköping. Städerna ligger ju nära varandra. Örebro spelar en bra fotboll med bra passningsspel. En mycket bra klubb.

Finns det fler klubbar som rycker i dig?

– Jag vill spela i Örebro. Självklart!– Det finns andra klubbar, men jag vet inte så mycket.

Bambergs agent John Thornberg säger till NA:– När det gäller Bamberg har jag inget att komma med. Han vill lämna Norge, det kan jag bekräfta, men för att kunna byta klubb måste alla vara överens och just nu är inget på gång.

Förhandlar ni med någon klubb just nu?– Nej, ingenting.

Bamberg, som till en fjärdedel är tysk och som pratar svenska, engelska och tyska, har ingen längtan hem till Brasilien.

– Han vill spela fotboll i Europa några år till, säger agenten.

Är Sverige huvudspåret?– Svårt att säga. Fördelen med Sverige är att hans status är större här och därför ligger det nära till hands, säger Thornberg.

Bamberg kom till IFK Norrköping 2006 som högermittfältare och spelade 116 matcher och gjorde 25 mål för klubben, mestadels i superettan.

Mittfältare tränar med ÖSK

Enligt sajten Svenska fans tränar just nu 28-årige mittfältaren Matias Bulun, division 1-spelare i Syrianska Kerburan, med ÖSK. Han gjorde 2011 tio mål på 23 matcher för Västeråslaget. Han har tidigare spelat i Gunnilse, Qviding, Ljungskile och Assyriska, men även testat på spel i Turkiet.

Annons