Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandy eller bus i Nora?

Bandyn och bandylaget, som i många decennier varit Noras stolthet och fostrat stjärnor upp till VM-nivå, är snart ett minne blott, . Kommunen säger sig inte ha råd att ekonomiskt stötta den hårt ideellt arbetande föreningen med framförallt skötseln av den konstfrusna isen på Danfo arena.

Att redan från tidig ålder lära barn vikten av fysisk aktivitet för en god hälsa, både fysiskt och psykiskt, är en investering för framtiden. Att få vara del i en social gemenskap över generationsgränser i en aktiv förening lär barn och ungdomar laganda, att ställa upp för och hjälpa varandra och klubben. Man hjälps åt för en god sak och får ta del av ”lönen” för arbetet genom engagerade tränare och lagkamrater, en fin arena och en entusiastisk publik.

Det är inte bara klubben som använder isen, den är öppen för allmänheten också.

Utan idrotten och fungerande föreningar finns ett mycket begränsat utbud av aktiviteter för Noras unga. Hänga på stan och hamna i mindre bra sällskap blir då en verklighet för vissa.

Andra fastnar hemma framför dator, tv och spel i olika former. Detta är inte bra varken för den fysiska eller psykiska hälsan. Risken blir att det sociala nätverket ”IRL” minskar och den naturliga socialiseringen med andra, vilket föreningslivet och idrotten ger, uteblir.

Jag förstår att Nora kommun har begränsat med resurser, att prioriteringar måste ske. Jag ser dock en långsiktig fara också ekonomiskt i att utarma föreningslivet i kommunen.

”Ronja”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel