Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finske A-landslagsmannen målskytt i ÖSK-debuten: "Alltid skönt att vinna matcher"

Förra helgen spelade Joonas Peuchkuri med finska A-landslaget, mot Sverige.
På lördagen gjorde han debut för allsvenska ÖSK Bandy – och hängde ett av målen i 12–2-segern mot Västerås juniorlag.

Annons

ÖSK Bandy drog igång försäsongen på allvar på lördagen med en träningsmatch borta mot Västerås SK:s P20-lag. Det slutade med 12–2-seger i en match där det mest notabla var att Victor Janers gjorde fyra mål och Johannes Camilton tre, men också att finske A-landslagsmannen Joonas Peuchkuri, som så sent som förra helgen spelade landskamp mot Sveirge, nätade direkt i ÖSK-debuten. Finländaren spelade dessutom fram till två, båda genom hörnor.

Övriga ÖSK-mål gjordes av Sebastian Brant, Tero Määttälä och Johan Svensson.

– Det är ju en ganska stor skillnad mellan oss och ett P20-lag, även om de är duktiga för sin ålder. Det är alltid skönt att vinna matcher, men vi vet att det naturligtvis blir skillnad mot allsvenskt motstånd, säger ÖSK:s lagkapten Max Eriksson till klubbens hemsida.

Även Nitro/Nora har dragit igång försäsongen. På fredagskvällen föll laget med 3–1 mot Gripen-Trollhättan, i en match som spelades i Lidköping och där veteranen Tomas Knutson gjorde enda Noramålet, och på lördagen blev det torsk med 9–4 mot Nässjö, efter nytt mål av Knutson, två av Jesper Bryngelsson och ett av Andreas Ingemarsson.

Nästa helg startar den nya försäsongsturneringen supercupen för de allsvenska lagen. För ÖSK:s del med hemmamatch mot Västanfors, förs Nitro/Noras del med match mot Borlängelaget Peace & Love City i Örebro.

Mer läsning

Annons