Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jäkla knäckt och förbannad"

Tidigare ÖSK:aren Jesper Eriksson fick handen avslagen av Edsbyns Joakim Svensk.
Efteråt rasade Eriksson mot Svensk.
– Han är väl en för dum bybo, för dum för att tänka rätt. Han har väl bott i Edsbyn hela sitt liv. Det är jävligt fegt i alla fall, säger en gipsad Eriksson till Sportbladet.

Annons
Jesper Eriksson.

Händelsen inträffade i kvartsfinal 2 mellan Edsbyn och Hammarby igår. Bollen hamnade vid sarghörnet efter en hörnretur. Jesper Eriksson åkte efter bollen – men från ingenstans kände han ett stenhårt slag över handen.

- Han kommer bakifrån och slår med full sving över handen. Det kändes som en kniv i handen och jag fick panik som man får när det gör väldigt ont, säger Eriksson till Sportbladet.

Jesper Eriksson frågade vad Joakim Svensk, 19, höll på med. Men det uppskattade inte Svensk.

– Han sa håll käften och kallade mig för könsord. Sedan åkte han bara därifrån. Det blev inte ens frislag, domaren missade situationen och jag ville inte lägga mig ned.

Jesper Eriksson vet inte riktigt varför den unge Edsbyn-spelaren slog honom, men Eriksson har sina teorier.

- Han är väl en för dum bybo, för dum för att tänka rätt. Han har väl bott i Edsbyn hela sitt liv. Det är jävligt fegt i alla fall, att inte kunna gå in i en närkamp utan att slå av en hand.

- Jag är så jäkla knäckt och förbannad. Men det är inte så konstigt att jag är det när en jävla junior med galler slog sönder min hand, säger Eriksson

Efter slaget försökte Jesper Eriksson spela vidare – men det gick inte.

– Jag satt där hela matchen och försökte ta bedövning, men matchdomaren hade inte med sig någon lokalbedövning. Det är ju så med bandy, säger han till Sportbladet.

Jesper Eriksson är fostrad i ÖSK Bandy, men lämnade klubben för nio år sedan för spel i Hammarby. Han har även testat på proffspel i ryska Uralskij Trubnik.  

Mer läsning

Annons