Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bangura valde AIK före ÖSK

För några veckor sedan var det meningen att Värnamos skyttekung Mohamed Bangura skulle provspela med ÖSK. Nu är han klar för AIK.

ÖSK hade bjudit in Mohamed Bangura, anfallare från Sierra Leone som till vardags höll till i division 1-klubben IFK Värnamo. Men kort före avresan till Örebro skadade 20-åringen sig och provspelat sköts på framtiden. Det visade sig att det inte blev något överhuvudtaget.

- Jag har fått uppgifter om att han förhandlar med en annan klubb, så Bangura är inte aktuell längre, sa ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren då.

Banguras nya klubb blir nu i stället AIK då han under måndagen skrev på ett kontrakt med klubben. Under våren har anfallaren öst in 12 mål på 13 matcher för Värnamo, och AIK är mer än nöjda med nyförvärvet.

- Vi har scoutat Mohamed under en längre tid och är glada att AIK, i konkurrens med flera andra klubbar, lyckades skriva kontrakt med honom. Han är en spännande spelare med stor potential som AIK kommer att ha stor nytta av framöver, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till klubbens hemsida.

För ÖSK fortsätter jakten på anfallsnyförvärv.

- Vi för parallella diskussioner med några spelare och har förhoppning om att något ska bli klart den här veckan, säger Lennart Sjögren.