Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankbytet gav familjen 3 500 mer i månaden

Nathalie Fawaz Dana fick nog av dåliga villkor och tråkigt bemötande på storbankerna. Familjen flyttade till slut sina pengar, lån och försäkringar till en mindre bank – ett beslut som nu sparar dem runt 3 500 kronor i månaden.

Nathalie Fawaz Dana var fram till i februari i år kund hos Handelsbanken, medan maken skötte sina bankärenden genom Nordea. Bemötandet på de två storbankerna var dock detsamma.

– När du vill kontakta dem för att få hjälp går det inte. Det är som att de inte vill att du ska ringa eller komma in på banken, man ska göra allting själv över Internet i stället. Jag tycker inte att det är en bra behandling av kunderna, förklarar Nathalie Fawaz Dana.

Oro för pengarnaHon hade länge tänkt på att byta bank men beslutet kom först i vintras. Då samlade familjen ihop sina bankärenden och försäkringar och flyttade allt till Länsförsäkringar Bergslagen.

– Vi hade redan hemförsäkringen och bilförsäkringarna där så jag visste att de hade bra service. Annars hade vi nog inte vågat byta. Man är lite orolig för vart pengarna tar vägen, säger Nathalie Fawaz Dana.

Oväntat enkelt

Efter cirka två timmar på den nya banker var nya konton öppnade och pengar flyttade.

– Jag trodde att det skulle ta mycket mer tid och vara krångligare, men de fixade alla våra autogirobetalningar, pensionssparandet och allt annat, berättar Nathalie Fawaz Dana.

Familjen räknar med att bankbytet gett dem ungefär 3 500 kronor extra – varje månad.

– Vi behöver inte betala för internetbank eller Visa-kort nu, självrisken sänktes från 1500 till 500 kronor, vi fick 20 procent rabatt på alla försäkringarna, högre sparränta och lägre ränta på våra lån. Det blir väldigt mycket pengar när man slår ihop det, berättar Nathalie Fawaz Dana.

Opersonlig storbank

Hittills är både hon och maken nöjda med beslutet.

– Jag tror att det här blir bra. Jag kommer aldrig att byta till en storbank igen. Ju större bank, desto mer opersonligt känns det, säger hon.

Nathalie Fawaz Dana har full förståelse för att många drar sig för att byta bank och pekar ut tidsbrist som en av de största anledningarna.

– Jag jobbar själv och har tre barn, det är knappt man hinner träna och då vill man inte använda tiden till att jämföra banker. Men det tar bara några timmar och det finns ju mycket pengar att spara, säger hon.

Hjälp oss kartlägga ränteläget i länet här.

Så fungerar ett bankbyte

Källa: Svenska Bankföreningen och NA