Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankkontor i Fellingsbro stängs

Handelsbanken stänger sitt kontor i Fellingsbro. Kunderna hänvisas till Arboga.

Med det positiva budskapet ”Nu flyttar vi ihop”, meddelar Handelsbanken på sin hemsida att banken stänger sitt kontor på Bergsvägen i Fellingsbro den 25 november.

Kunderna hänvisas därefter till bankkontoret i Arboga.

Därmed blir Bergslagens sparbank ensam herre på denna täppa med ett lokalkontor i Fellingsbro.

I våras öppnade Handelsbanken ett nytt kontor i Nora med öppettider två vardagar i veckan.

I Lindesberg slogs Nordeas lokalkontor i centralorten igen i våras.

Handelsbankens filial  i Fellingsbro är ett enmanskontor.

– Idag har vi tre kontor inom en radio på ett par mil. Vi ser att våra kunder alltmer sällan besöker ett kontor. Vi ser också att det på sikt blir svårt att upprätthålla den kompetens och behörigheter i olika system som behövs på en enda person, säger Handelsbankens kontorschef Larry Andersson i Arboga. Därför samlas verksamheten i Arboga.

Han medger att det finns risk för att några kommer i kläm, men att avståndet till Frövi och Arboga från Fellingsbro inte är långt och att det även i fortsättningen finns möjlighet att ta ut kontanter i Fellingsbro i den bankgemensamma uttagsautomaten. Kontoret har inte hanterat kontanter den senaste tiden.