Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banknamn på nya hallen?

Bergslagens sparbank arena. Det kan bli namnet på evenemangshallen i Lindesberg. Banken är en av två intressenter i namnfrågan.

Kommunens utvecklingschef Kjell-Eric Eliasson träffade bankledningen på fredagen för att mer konkret diskutera frågan. Men ingenting är klart.

– Vi kommer att fortsätta diskussionen, säger utvecklingschefen. Förutom banken är ytterligare ett företag i Lindesberg intresserat att köpa namnet. Vilket det är kan jag inte offentliggöra än.

Kommunen har anlitat ett företag som värderar varumärken för att sätta en prislapp på evenemangshallens namn. Generellt handlar det om en procent av byggkostnaden.

– Det skulle betyda mer än en och en halv miljoner kronor per år i kostnad för det företag som vill köpa namnet. Jag tror till och med att det är mer än vad Örebro kommun får in för Behrn arena. Att vi ska kunna få in såna pengar för en hall i Lindesberg är inte realistiskt.

Kjell-Eric Eliasson tror att en realistisk prislapp för namnet ligger på mindre än 500 000 kronor per år. Lindesbergs kommun vill helst ha ett flerårigt avtal.

– Jag vill gärna se att det går att skriva ett avtal på tio år. Men om det är möjligt återstår att se i de fortsatta diskussionerna, säger utvecklingschefen.

Förutom storleken på pengarna gäller det för parterna att komma överens om ett namn.

Kommunens bolag Tredingen Utveckling AB, som äger frågan, har inget krav på att Lindesberg ska finnas med i namnet.

– Alternativet till att sälja namnet är att vi väljer att sätta namnet själv. Men då får vi inga intäkter.

Tredingen Utveckling hoppas kunna ta ett beslut i namnfrågan vid nästa styrelsesammanträde, som hålls i april.