Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bara att fortsätta jobba"

För andra gången den här säsongen fick Sixten Boström se sitt ÖSK förlora fem matcher i rad – trots att laget var värt en poäng i andra halvlek.

– Jag har sagt det så många gånger nu att det är som en gammal skiva som spelas om. Det är för många skador, spelare som inte kan träna ordentligt och bara spela matcher, säger ÖSK-tränaren.

Det var av förklarliga skäl en Sixten Boström som hade långt till skratt efter 1–3 borta mot Syrianska. På frågan hur det känns svarade han:

– Vad tror du?

På presskonferensen berättade han att han hade valt ett lite annorlunda upplägg till matchen.

– Vi hade planerat att vi skulle avvika från det normala och spela med ett tillbakadraget försvarsspel och vara kompakta. Men det lyckades inte så bra. Vi står inte rätt i positionerna och innan vi hinner snacka ihop oss gör Syrianska 1–0. Det är ju ett fint avslut, men vi borde vara mer vakna där, säger Sixten Boström om Nahir Oyals fullträff efter en snabb frispark där ÖSK-försvaret inte var med på noterna.

Skottet kom snabbt och ställde John Alvbåge i målet.

– Därefter börjar vi komma in i matchen och får ett eget spel och fortsätter i den andra halvleken. Men så får vi inte bort bollen och Sharbel Touma får till ett bra skott till 2–1 och då blir situationen jobbig.

I den 61:a minuten gjorde Sixten Boström ett dubbelbyte. In med Magnus Kihlberg och Valdet Rama, ut med Emil Berger och Kushtrim Lushtaku.

– Vi fick ny energi då, vi gick tillbaka till ett normalt 4-3-3 och har chanser, vi borde fått ett mål till, men det var inte vår dag. Jag är nöjd med sista halvan i andra halvleken, säger Sixten Boström.

Eidur Sigurbjörnsson fick göra sin första start som mittback. ÖSK-tränaren tyckte att islänningen stod för en godkänd insats.

– Han klarar sig ganska bra, han hade det tufft mot Omotoyossi och Felic, det är stora killar.

Valdet Rama inledde på bänken, hade han någon känning?– Rama har varit skadad och har knappt kunnat träna under en och en halv månad. Vi bestämde att han skulle komma in i andra när Syrianska var trötta, han klarar inte av 90 minuter nu, säger Sixten Boström.

Du valde att avsluta med Riku Riski som center, hur resonerade du där?– Vi ville ha snabba fötter och ett snabbt spel på topp mot deras försvarare. ”Mackan” hade några chanser och vi ville ha Rikus djupledslöpningar mot deras stora mittbackar.

Vad krävs för att ni ska avsluta säsongen på ett tillfredsställande sätt?– Det är bara att fortsätta jobba. Vi har haft bra stunder i de tre senaste matcherna. Mot AIK var vi klart bättre i en timme och mot Blåvitt var vi också bra. Men vi har svårt med målgörandet och gör småmissar i försvarsspelet i det individuella. Vi står inte riktigt rätt. Det blir en dålig kombination. Vi måste absolut bli vassare och jobba på den biten. Spelet mittemellan straffområdena har varit bra, det är det andra vi måste jobba på, säger Sixten Boström.

I den 65:e minuten hamnade Magnus Kihlberg i dispyt med Syrianskas Omar Jawo och det blev gult kort på båda spelarna. Det ledde till att Sixten Boström ville veta varför. På presskonferensen var han kritisk till den bristande kommunikationen med domarteamet.

– Det snackas från domarkåren att vi ska kunna snacka. Jag vill inte gå in på situationen, men jag ställer en fråga till den assisterande domaren som bara står några meter. Men jag får inget svar. Fem gånger frågar jag honom, men han säger ingenting. Vad menar de då med att vi ska kunna kommunicera? Två fullvuxna människor står bara några meter från varandra och den ene kan inte ge ett enda svar. I nästa situation vänder han sig om och är redo att kasta upp mig på läktaren, men då var det inte ens jag som hade sagt något. Han väntade bara på en anledning. Ska vi komma någonstans måste vi kunna kommunicera, säger Sixten Boström.