Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara en örebroare blev vinnare

Bara en örebroare fick jubla på Behrn arena.
Isaac Kiese Thelin, 20, tränade med ÖSK men erbjöds aldrig något kontrakt.
– Nu lider jag med ÖSK, säger 20-åringen från Karlslund.

Han har haft blickarna på sig från allsvenska lag i flera år, tränat med ÖSK men ändå hamnat i IFK Norrköping inför den här säsongen.

På onsdagen gjorde anfallstalangen tio minuter i sitt sjätte inhopp för säsongen.

– Det var skönt. Alltid kul att komma hem och vinna. Jag har gått till ett bra lag, säger han.

Hur nära var det att du valde ÖSK i stället?– Det var aldrig något konkret intresse från ÖSK. Jag vet inte ens om det fanns något intresse. Det blev några träningar men mer än så hörde jag inte från dem.

Hur känns det som örebroare att se ÖSK i den här krisen?– Jag lider med dem. Jag känner många av killarna i laget. Jag kan bara hoppas att de tar några vinster nu på slutet så får vi se vad som händer. Samtidigt tycker jag att det var skönt för oss att vinna i dag.

Hur ser du på din säsong?– Jag känner att det var rätt steg att ta och det var helt rätt att gå till Norrköping. Det har gått bra. Jag har utvecklats. Hoppat in i sex matcher. Man vill alltid spela mera men så är det. Jag tycker ändå att det varit okej hittills. Nu var det bara att gå in och kriga och försöka hålla tre poäng. Hålla i bollen där uppe och täcka deras innermittfältare lite.

Känns det inte skumt att sätta sig på bussen och åka till Norrköping när du har familjen någon kilometer från arenan? – Norrköping är mitt hem nu. Sedan kommer jag till Örebro och hälsar på min familj till helgen. Det ska bli kul att hälsa på gamla kompisar också. Det var många som var här och tittade på matchen.