Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnbokskonst på Blå Soffan

Från barnböckernas värld till Galleri Blå Soffan. Just nu ställs illustratören Rita Rapp Lennmors verk ut på Galleri Blå Soffan. En fantastisk samling som troligtvis inte kommer att ses på något annat galleri framöver.

Annons

– Vi har lyckats låna ihop en fantastisk samling. Både från privatpersoner här omkring och från hennes son, berättar konst-klubbens Ingela Bornström.

I går, lördag, var det vernissage på galleriet mitt i byn. Flera intresserade tittade förbi för att få en glimt av konstverken. Bland andra flera personer från Kolheden, vilka tidigare bott granne med Rita Rapp Lennmor och hennes make Nils Lennmor.

– Hon var en fantastisk kvinna med mycket humor, berättar Pirjo Kempegård.

Flera av de verk som nu visas upp har de sett vid besök i paret Lennmors sommarhus. Diskussionerna går vida om var i huset vissa tavlor var placerade.

Förstår storheten

Under många år hade Rita Rapp Lennmor och hennes make ett sommarhus i Kolheden, utanför Kopparberg där de bodde under en stor del av året. Den andra delen var de bosatta i Stockholm.

– Kanske är några av motiven hämtade från trakten, spekulerar Kolhedenborna.

– Hon berättade aldrig särskilt mycket om sitt arbete. Det är först nu, efter hennes bortgång, som man förstått hur stor hon egentligen var, säger Leif Kempegård.

Utställningen pågår till den 21 februari. Galleriet har öppet onsdagar klockan 17–18.30 samt lördagar och söndagar klockan 11–14.

Annons