Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen räddar julen!

Julen är i fara! Tomten är borta och barnens önskelistor är försvunna ...Så börjar årets sagoäventyr ”Jakten på de försvunna önskelistorna”.

I år deltar rekordmånga barn i Ullergårdens skogsäventyr. Vid de tre sagotillfällena under söndagen var totalt 70 barn med och letade efter Tomten och de försvunna önskelistorna.

– Vi började 2012 när Ullersäters bygdegårdsförening precis hade startats upp. Vi har gjort tre olika sagor, i år börjar vi om igen, säger Cajsa Carlsson i föreningen.

Sagan börjar med att brevbäraren (Sofie Bergström) hämtar barnen i Ullergården och tar med dem till tomteverkstaden och Tomtemor. Där får de veta att Tomten och alla önskelistor är borta. Barnen lovar att hjälpa till att leta och ger sig iväg på en vandring.

På vägen möter de bland annat pepparkaksgubbar med magiska pepparkakor och Lucia med sina tärnor med magiskt glitter. Jakten leder barnen till den elaka häxan i skogen.

– Jag har gömt alla önskelistor i skogen där borta, avslöjar hon efter att ha ätit ”snäll-pepparkakor”.

Som de flesta sagor slutar även denna lyckligt, även om det är lite otäckt först.

– Jag var rädd. Allt var läskigt, säger femåriga Julia Mossberg efteråt.

– Sagan var bra. Häxan var bäst, anser kompisen Albin Retelius, sju år.

– Jag kände igen pepparkakorna, smeden och Tomtemor, konstaterar sexåriga Anton Wijk sakligt.