Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnomsorgen är en hjärtefråga för Linnea

 
Val 2014
Visa alla artiklar

I dag startar NA Sydnärke en intervjuserie inför höstens kommunval. Temat är nya namn på valsedeln och först ut är Linnea Hägglöf (M) från Lekeberg.

Linnea Hägglöf blev medlem i Moderaterna i våras, och står nu som fjärde namn på valsedeln i höstens kommunval. Idag har partiet sex mandat i Lekeberg.

– Jag gick med för att jag vill vara med och påverka, säger Linnea när vi träffas hemma i familjens villaträdgård i Fjugesta. Treåriga sonen Marcus är med, och det är också barnomsorgen som är Linneas hjärtefråga.

– Jag skulle vilja få till en kvällsbarnomsorg. Jag som jobbar i affär slutar ofta vid klockan 18. Det är många fler än jag som slutar senare än klockan 16 och har det behovet. Kommunen erbjuder en kvällslösning nu, där barnen får vara hemma hos någon, men vi borde kunna utnyttja de lokaler vi har som är tomma på kvällar och nätter.

Det är första gången som Linnea är politisk aktiv och hon fastnade bland annat för Moderaternas arbetspolitik. Även Linneas man John är aktiv inom Moderaterna.

– Visst händer det att vi pratar politik hemma, säger Linnea med ett leende.

Från början kommer hon från Glottra, Pålsboda, men har bott i Fjugesta i 14 år.

– Jag tycker om Fjugesta för att det är lugnt, men nära stan. Ett samhälle men ändå lantligt, och nära till skogen, säger Linnea.

Om satsningarna i Lanna och Hidinge:

– Jag har inte tänkt så mycket på det, mer än att jag tycker det är bra för kommunen att det utvecklas. Motorvägen gör det lätt att pendla och att bosätta sig där. Det är positivt att det kan skapas en ny skola.

Om lägenheter i Lekeberg:

-Det är svårt att få låga hyror när man bygger nytt. Men vi behöver lägenheter för äldre som vill sälja sin villa, exempelvis trygghetsboenden. Då kan barnfamiljer få tillgång till villorna, det blir ett ekorrhjul. Vad jag förstått är parhus populärt. De passar familjer som inte har möjlighet att köpa hus. Det tror jag man ska satsa på att bygga.

Om natur och miljö:

– Det är viktigt att Lekeberg tar till vara på de många fina naturområden vi har. Många har gjorts i ordning bra, exempelvis Trystorps ekäng. Något som debatterats i Lekeberg är vindkraft. Det är en svår fråga som jag tycker man får avgöra från fall till fall i de områden det planeras. Ingen vill ha vindkraft i trädgården. Men i jämförelse med annat är vindkraft kanske inte så tokigt.

Om näringslivet:– Något jag tycker saknas för småföretagare är fiberanslutning till rimligt pris. Många har sina företag på hemadressen, och även de som bor utanför de större orterna behöver fiberanslutning Annars är risken att de vill verka någon annanstans.