Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bärplockare garanteras en minimilön

Det nya förslaget om bärplockning är ju ett genidrag i dessa tider med många arbetslösa. Nu behöver vi inte flyga hit folk från Thailand för att plocka bär. Nu kan ju våra arbetssökande anvisas som bärplockare. Lönen är ju numera minst 17 000 kronor i månaden som mini, den som jobbar riktigt kan säkert komma upp i löner på över 20 000 kronor i månaden. Inte illa för en arbetslös. Vilken förtjänst inte minst ur miljösynpunkt.

Nu kan man ju ta tåget till de norrländska skogarna, enkelt för på sommaren fungerar ju tågen. Vilken genial miljöbesparing att slippa flyga thailändare både hit och hem. Kanske också Maud Olofsson kan ge arbetsgivarna lite skattelättnader? Då blir det ju rena ekonomiska uppsvinget även för dem.

För att inte tala om alla ungdomar och äldre med för den delen som är arbetslösa och nu får ett jobb. Alla vet ju att det är lättare att få ett nytt arbete om man redan har ett arbete. De ska alltså passa på att söka jobb nu när de har ett.

Varför har ingen sett denna geniala lösning på arbetslöshetsproblemet tidigare? Alla blir ju vinnare. Även thailändarna blir ju vinnare. De som var här senast gick ju back, fick betala för sig och fick åka hem med skulder. Nu slipper de det och alla pengarna stannar här i vårt land.

Örebro

Stig Lindén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel