Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besegrade Eco Örebro- med förbjuden spelare

LF Basket vann enkelt mot Eco Örebro.
Ändå kan Eco få två poäng.
Anledningen är att LF använde en spelare belagd med spelförbud från internationella basketbollförbundet.

Annons
Leonard Mosley från matchen mot LF.

Det är Norrbottens-Kuriren som på måndagen berättar om LF:s spelarmiss och det hotande poängavdraget. Nye amerikanen Terrance Woodbury anlände den 2 januari från österrikiska Obertwart, som han var ytterst nära att teckna ett nytt kontrakt med.

I stället blev det flytt till Luleå.

Enligt spelaren var inga papper påskrivna - enligt klubben var de

redan överens. Klubbens sportchef Andreas Leitner hänvisade till en mail-konversation mellan Oberwart och Woodbury. Där bekräftar amerikanen, enligt Norrbottens-Kuriren, att han godkänner villkoren i kontraktet.

Det internationella basketbollförbundet, FIBA, svarade med att ge Woodbury spelförbud.

– Vi fick beskedet från FIBA i fredags eftermiddag och de undersöker ärendet just nu. Svenska basketbollförbundet och spelaren (Woodbury) ska ge sin syn på saken senast klockan 18.00 på onsdag, säger Obertwarts sportchef Andreas Leitner till Norrbottens-Kuriren:

– Fram tills dess är Terrance Woodbury inte tillåten att spela några matcher. Vi fick mailet klockan 17.30 i fredags och han spelade, trots spelförbud mot Eco Örebro (i fredags).Efter det har den österrikiska klubben anmält spelarövergången till FIBA.

Reglerna är tydliga när det gäller spelarlicenser och eftersom Woodbury enligt FIBA:s mail är avstängd kan LF Basket riskera att tappa segern mot Örebro.

Mer läsning

Annons