Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gehrke om Eco-succén: "Inga halta, lytta hönor"

En av svensk basket största hyllar Eco Örebro.
Men samtidigt tonar Torbjörn Gehrke ner nykomlingens sensationsstämpel.
– Det är inga halta och lytta hönor som spelar, säger Södertälje Kings profilstarke coach.

Annons

På tisdagskvällen kommer Gehrke och Södertälje Kings på besök till Örebro. Det är ett Södertälje som inledde säsongen darrigt men som nu börjar få ordning på spelet. Kings ligger nia i tabellen och jagar slutspel. Sex poäng upp är Örebro, som till skillnad från Södertälje öppnade stark men sedan tappat form.

Köper inte lågbudgetsnack

Trots den sviktande formen hyllar den förre landslagsstjärnan Ecos första säsong i ligan.

– Även om Örebro inte skulle vinna en match till den här säsongen har de gjort det enastående. Allt som sker nu är bara grädde på moset. De har som nykomling även klarat av att sätta organisationen, det är inte det lättaste, säger Gehrke, som däremot inte köper snacket att prestationen förstärks av den låga budgeten.

– Det där är jag riktigt trött på. Det finns två lag i Sverige som jobbar rätt och har bra ekonomi. Det är Plannja och Norrköping. Alla andra lag har nästan lika lite pengar att jobba med. Frågan är bara hur man använder pengarna. Jag har gjort det genom att erbjuda lovande svenska spelare tolvmånaderskontrakt för en låg summa. Örebro har gjort det genom att värva utländska spelare sex-sju månader för dubbelt så stora pengar.

– Ser man på laget på pappret med Denis Toroman, Andrew Pleick, Stefan Licartovsky, Drazen Klaric och Jesper Andersson är det etablerade spelare. Det är inga halta och lytta hönor som spelar, säger Gehrke.

Mer läsning

Annons