Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättetalangen klar för Eco

Det blir som NA tidigare berättat.
Eco Örebro spetsar sitt lag med landslagsaktuelle Sean Smith, 22.
På onsdagen anlände jättetalangen till sin nya hemstad.

Annons

Eco Örebros ligatrupp börjar se allt mer slagkraftig ut. Sent på tisdagskvällen kom klubben överens med ytterligare en viktig pusselbit i jakten på en slutspelsplats den här säsongen.

Som NA tidigare berättat har intresset riktats mot trefaldige SM-vinnarcoachen Wally Smiths son, snart 23-årige Sean Smith. Han har de senaste åren spelat collegebasket i North Carolina, Asheville Bulldogs och är guard och tilltänkt på position ett till tre. Smith, som är uppvuxen i Stockholm, kommer därmed kunna gå in och avlasta viktige point guarden Andrew Pleick.

"Fördel för oss"

– Men han har även ett skott av internationellt snitt, säger Ecos ordförande Stefan Johansson, som på onsdagen mötte upp Smith jr på centralstationen i Örebro.

På torsdagen tränar Smith med sitt nya lag i Idrottshuset.

– Det här är en riktigt bra värvning. Klubbarna i Sverige har nog inte så bra koll på Sean eftersom han varit i USA länge nu. Det har varit en fördel för oss. Men han gjorde ett par landskamper för svenska A-landslaget för inte så länge sedan och är landslagsaktuell. Det börjar se riktigt bra ut för oss, säger Stefan Johansson.

Eco-truppen

Andrew Pleick, Pierre Hampton, Jesper Andersson, Odin Lindell, Egil Saleman, Salar Ibragim, Nijaz Mehmedovic, Andreas Karlsson Sean Smith och Pete Cipriano.

Mer läsning

Annons