Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jotti: "Tar beslut innan veckans slut"

Framtiden i Eco Örebro är osäker för tränaren Panagiotis Nikolaidis.– Det kanske skulle vara bra för klubben att få en ny röst, säger ”Jotti”.

Annons

Det har gått några veckor efter en säsong som åter slutade med missat slutspel för Eco Örebro.

Nu har i stället byggandet av laget inletts inför nästa säsong. Men just nu råder det en del osäkerhet både på spelar- och ledarsidan. Panagiotis Nikolaidis avslutade just sin andra säsong som huvudtränare. Frågan är om det blir en tredje?

– Vi pratar just nu, framför allt jag och Stefan (Johansson, ordförande). Vi diskuterar vad som är bäst för klubben, men också vad som skulle vara bäst för mig. Det är många bitar man behöver ta hänsyn till. Framför allt tänker jag på min sociala situation med två små barn. Så vi är väl där egentligen, vi har inte kommit till något beslut vare sig åt det ena eller det andra hållet, säger ”Jotti”.

Att han hittills inte fått uppleva några sportsliga framgångar har tagit en del energi.

– Så är det. Det är alltid tufft när man vet hur mycket energi man har lagt ner med det här, men det är inte bara jag. Det är flera i klubben som kämpat. Så visst är det tufft när framgångarna har uteblivit.

– Å andra sidan finns det en väldigt stor revanschlusta. I slutändan hade vi bara fyra segrar upp till Nässjö som beskrivs som en succé och tog sig till slutspel. Vi hade två matcher mot dem där vi hade flera av våra nyckelspelare borta. Som det kändes fanns det tre eller fyra lag som hade kunnat spela på den sista slutspelsplatsen. Samtidigt var det här inte mitt första år i klubben. Det kanske skulle vara bra för klubben att få en ny röst.

Det finns samtidigt en annan sko som klämmer i Jottis huvudbry med beslutet om kommande säsong.

– När säsongen tog slut med Eco var jag med och hjälpte till i Köping med kvalet i division 1. Nu gick vi upp där och det är klart att det också är någonting som väger in vad jag ska göra.

Har du satt någon tidsram när du ska ta bestämma dig?– Ja, jag ska ta ett beslut innan veckan är slut. Det är ingen idé att dra ut på det. Det är viktigt för klubben också att få komma igång med rekrytering av spelare, säger Jotti.

Ordförande Stefan Johansson:

– Vi är inte riktigt klara med hela vår utvärdering efter säsongen. Nu har Jotti varit här i fyra år i olika roller och kontraktet gällde den här säsongen ut. Nu är det läge för eftertanke. Han kanske sitter i en situation där han kanske har andra åsikter. Men vi för samtal och inga beslut är fattade än, säger Johansson.

På spelarsidan är det bara tre som har kontrakt just nu: Mikael Axelsson, Lukas Bergäng och Johan Löfberg, som fått utmärkelsen årets rookie. De två sistnämnda har klausuler att kunna lämna för spel på college. Johan Löfberg skrev NA om i går söndag att intresse finns från collegeklubbar.

– Vi för diskussioner med ett antal spelare exempelvis några av de svenska. Brandon Barton, Sean Smith och Olle Mellström, samtliga visar intresse utan att vi ännu gått vidare med kontraktserbjudanden. Det handlar mer om att vi mätt läget och kollat om det är någon som direkt säger nej tack.

– Sedan har vi diskuterat med Miklos Szabo och även med Cliff Colimon. Det känns som vi har ett bra utgångsläge med en positiv känsla av kontinuitet att vi kan utveckla laget vi hade. Vi hoppas få behålla en stomme av befintligt material samtidigt som vi givetvis behöver göra förändringar, säger Johansson.

Mer läsning

Annons