Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Eco spelar vidare i basketligan

Trots bristen på pengar och stöd från kommunen: Nu står det klart att Eco Örebros spelar vidare i basketligan. På måndagskvällen fattades beslutet.

Annons

I ett pressmeddelande 21.09 på måndagskvällen (som du kan läsa i sin helhet till höger) kom beskedet från Eco Örebro: Klubben, som haft svårt att få ihop ekonomin, väljer att ändå spela vidare i Sveriges högsta basketserie.

"Under den senaste månaden har klubben genomlyst och ifrågasatt sig själv såväl internt som externt med syfte att skapa underlag att fatta beslut. Klubben har under sina fyra säsonger haft det tufft såväl ekonomiskt som sportsligt. Denna månad av extra arbete har medfört positiva steg i rätt riktning där prioritet är och varit organisation och ekonomi", skriver klubbens ordförande Stefan Johansson i pressmeddelandet.

Ecos problem avslöjades av NA den 13 juni och har sedan varit en följetong av kris- och ödesmöten och dystra besked, där klubben känt att den inte fått nödvändig stöttning av kommunen. Därmed har det mesta pekat mot att Eco skulle dra sig ur ligan, men nu blir det alltså istället fortsatt spel.

Eco har just nu varken spelare eller ledare under kontrakt inför den kommande säsong, som starter i början av oktober.

" Vi är väl medvetna om att vi har ett tufft uppdrag att utföra men är fast beslutna att lyckas. Vi går nu in i vår femte säsong stärkta av processen och förberedda för ett mycket hårt arbete och prioritet ett under juli månad blir att rekrytera den sportsliga ledarstaben samt spelartruppen", skriver Johansson.

Läs mycket mer om Eco Örebros framtid i tisdagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons