Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsman förstärker Eco

Att Eco Örebro behöver spetsa sitt lag är ingen hemlighet.
Nu har basketligans särklassiga jumbo gjort klart med en ny shooting guard.

Annons

Direkt efter slutsignalen som förkunnade att Eco hade förlorat sin 24:e raka match via 64-74 mot Norrköping meddelade Ecos ordförande Stefan Johansson att klubben väntade en förstärkning.

- Under kvällen anländer Terrence Oglesby med tåg till Örebro, vi räknar med att han är spelklar till matchen mot Borås på tisdag, säger Johansson.

Terrence Oglesby är bara 23 år. Men han har ändå hunnit med en del i sin basketkarriär. Han har dubbla pass, amerikanskt och norskt, och spelar med det norska landslaget. I somras spelade han i det nordiska mästerskapet med Norge och vann då skytteligan. Oglesby har spelat collegebasket vid ansedda Clemson University, men avbröt när han fick kontrakt med italienska Napoli.

Dessutom har han spelat för ukrainska Mykolaiv och spanska CB Tarragona. Senast var han i Sundsvall på ett korttidskontrakt. Och det är en sådan lösning som Eco har gjort nu.

- Det blev klart i morse (läs: fredagsmorgonen). Han är en shooting guard och en energispelare med ett bra skott. Det är en position som vi behöver förstärkning på. Vi tänker lite proaktivt och ser om han kan förändra vår grupp. Det är ett kontrakt på 12 dagar, vilket gör att vi har honom i tio träningar och två matcher, mot Borås och mot LF Basket, säger Stefan Johansson.

Finns det möjlighet till förlängning om det faller väl ut?- Vi får se hur han och hans agent tänker. Han vill säkert till ett annat slutspelslag i någon europeisk liga. Det är möjligt att det kan bli ett öppet kontrakt, där han kan lämna om det kommer ett erbjudande men att det också kan bli att han är kvar hos oss, säger Stefan Johansson.

Ecos coach, Ivan Stanisak, som efterlyser spelare som kan göra poäng ser fram emot att se vad Terrence Oglesby kan bidra med.

- Vi får se om han kan hjälpa oss. Han har rutin från spel i andra ligor. Får vi någon som gör poäng blir vi ett bättre lag, säger Stanisak.

Mer läsning

Annons