Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bassombeng: "Jag vill i väg"

Eric Bassombengs framtid i ÖSK är fortfarande högst osäker. På träningslägret i Nerja tar han tillbaka uttalandet om att han vill stanna kvar i Örebro.
– Situationen har blivit en katastrof för mig. Nu har jag bytt agent och vill i väg, erkänner han.

Annons

Turerna har både varit många och snurriga kring Eric Bassombeng i ÖSK. Upprepade försenade ankomster tillbaka till ÖSK efter träningsuppehåll, fast på avbytarbänken i höstas och nu i vintras ner till Turkiet för att promota sig själv på träningslägret för kontraktslösa spelare – trots att Bassombeng har ett år kvar på kontraktet.

När intresset för kameruniern ändå var fortsatt svalt och transferfönstret öppet berättade Eric nyligen i NA att han fokuserar på att stanna kontraktslängden ut.

Men under träningslägret med ÖSK på den spanska solkusten har han hunnit ändra åsikt. Efter måndagens träning – den sista på det åtta dagar långa lägret och med mindre än en månad kvar till den allsvenska premiären – erkänner han:

– Jag vill i väg. Situationen har blivit ohållbar nu när jag inte får spela någonting. Det är en katastrof för mig, säger Bassombeng som inledde på bänken men byttes in tidigt i den andra halvleken mot stjärnlaget Zenit i söndags.

Då mönstrade ÖSK av allt att döma en startelva så nära den allsvenska man kan komma.

– Jag behöver få spela mycket mer. Nu har jag bytt agent till Per Jonsson och han letar klubb åt mig. Jag vet att det finns intresse i Tyskland, Frankrike och Holland. Det är dit jag vill. Förhoppningsvis kan det bli något där.

Bassombeng skulle även kunna tänka sig att byta klubb i Sverige. Men då finns bara ett alternativ.

– Gais. Jag pratar fortfarande jätteofta med Alexander Axén. Vi är jättebra vänner och kan prata om det mesta. Han är en väldigt varm människa som alltid har tid att lyssna, säger Bassombeng.