Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bassombeng: "Jagtrivdes bra i Örebro”

Eric Bassombeng var tillbaka på sin förra hemmaplan – men nu i Gaiströjan.
När han presenterades och senare klev av med kvarten kvar att spela möttes han av värmande applåder från Örebropubliken.
– Det var trevligt att höra. Jag trivdes bra i Örebro och besöker fortfarande mina vänner här i stan då och då, säger han.

Eric Bassombeng lämnade ÖSK i fjol efter en strulig säsong. Han stängdes av under delar på grund av disciplinära skäl. Men han hann under sin tid i ÖSK-tröjan bli en uppskattad profil på Behrn arena. I december skrev han på för Alexander Axéns Gais. Och hittills har han startat varenda match i allsvenskan för sin nya klubb. Gårdagens match på Behrn arena var inget undantag.

Hur var det att möta dina tidigare lagkamrater?

– Det var kul. Jag pratade med Nordin, Kihlen, Nordback och flera andra spelare. Jag hade en bra tid i klubben. Men nu trivs jag bra i Gais där jag fått spela alla matcher hittills i år, säger han med ett leende.

Slutresultatet, 3–1 till ÖSK, var däremot inte lika trevligt för honom.

– Men det är inte mycket att säga om. ÖSK var bättre än oss i dag, säger Eric Bassombeng.

Men när han blev utbytt i den 72:a minuten mot Örebrosonen Jesper Florén fick han värmande applåder av publiken på Behrn arena. Likadant när hans namn presenterades före matchen.

– Det var trevligt att höra. Jag trivdes bra i Örebro och besöker fortfarande mina vänner här i stan då och då, berättar han.

ÖSK:s ytterback Samuel Wowoah tyckte det gick bra att möta Eric Bassombeng på kanten.

– Det är en otroligt snabb spelare. Men det går att begränsa honom, för det är mest en spelare som petar och springer. Inte så mycket av en dribbler, säger Wowoah.