Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bassombeng kvar i Kamerun

ÖSK:s kamerunske trollkarl Eric Bassombeng har trollat bort sig själv igen. I stället för att delta på dagens träning så är han kvar i Kamerun.

Det är tredje gången som Bassombeng tar bondpermis i samband med ledigheter. Tredje gången gillt skulle man kunna tro men en luttrad ÖSK-sportchef Lennart Sjögren tar det med ro.

- Vi kan bara konstatera att han är sen igen men han ringde faktiskt i dag och sa att han kommer i morgon, berättar han.

- Jag får höra anledningen även den här gången innan vi gör något.

Utöver att han är sen så har Bassombeng meddelat att han vill se sig om efter en annan klubb. Men inte heller det upprör Lennart Sjögren.

- Eric har hamnat i en svår situation med lite speltid. Han har uttryckt en vilja att se över möjligheterna att flytta. Vi är öppna för att se alternativen.

Visar upp sig i Turkiet?

Just nu försöker förre Landskronaspelaren Hasan Cetinkaya samla ihop ett lag av kontraktslösa spelare med allsvensk erfarenhet till ett träningsläger till Turkiet. Fotbollskanalen.se uppger att örebroarna Abgar Barsom, Kristoffer Näfver och Emra Tahirovic vill vara med på tåget. Men även Eric Bassombeng ska vara intresserad. Trots att han har ett år kvar på kontraktet med ÖSK.

- Vi får snacka med Eric om vad han tänker om lägret men vill han visa upp sig internationellt så sätter vi inga käppar i hjulen för honom, säger Lennart Sjögren.

Bassombengs försvinnanden 2009

Dagen efter att allsvenskan var färdigspelad fortsatte ÖSK sin träning. Samtidigt satt Bassombeng olovligt på ett flygplan från Bromma till Bryssel och sedan där ifrån vidare till Kamerun. Han missade tre träningar innan den egentliga semestern påbörjades. Inte ens hans närmaste vänner i Örebro kände till de hemliga resplanerna.

– Plötsligt hade han bara rest i väg. Jag visste inte ens att han hade flygbiljetter, sa landsmannen Jacques Nkamadoum, som varit som en far till Eric i Örebro.

Bassombeng var även för sen tillbaka till samlingen efter sommaruppehållet. Han kom en och en halv vecka för sent och ursäktade förseningen med att han stannat och väntat på en landslagsuttagning – som han aldrig fick kallelse till. ÖSK bötfällde Bassombeng, som sedan sa i NA att han hade stannat kvar ännu längre om beskedet hade dröjt.