Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bassombeng tillbaka i truppen– Astrit får chansen från start

Succéförvärvet Astrit Ajdarevic får chansen från start som ersättare för avstängde Nordin Gerzic i måndagens möte med Mjällby på Strandvallen.
Dessutom är Eric Bassombeng tillbaka i truppen efter avstängningen.

Bassombeng har bara spelat 25 minuter i årets allsvenska – i bortamatchen mot Malmö i andra omgången. Under hösten har han varit förbjuden att träna med A-laget av disciplinära skäl. Men i onsdags hävdes avstängningen.

– Jag har haft ett snack med Eric, och han har tagit avstängningen på rätt sätt. Nu ser han pigg ut. När det gäller den rent fortbollsmässiga biten har det aldrig funnits några tvivel om hans förmåga, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Två ändringar

ÖSK gör två förändringar

i truppen jämfört med 0–3-matchen mot Malmö senast. Bassombeng och Per Johansson klev på bussen till Blekinge på söndagen. Kvar hemma är Johannes Skoglund och avstängde Nordin Gerzic.

På söndagens träning på Behrn arena matchades Astrit Ajdarevic in i Gerzics offensiva roll på mittfältet. Sixten Boström vill dock inte säga rent ut att Astrit spelar från start.

– Det är inte helt säkert. Även Denis Abdulahi är ett alternativ. Det står mellan dom två.

Precis som Malmö har nykomlingen Mjällby blivit något av ett ÖSK-spöke i år. I våras vann Mjällby med 2–0 på Behrn arena och i svenska cupen blev det hela 3–0 till de gulsvarta från Listerlandet.

Sixten Boström vägrar att se Mjällby som ett bogeyteam.

– Vi har helt enkelt inte kommit upp i vår normala nivå i de tidigare matcherna mot Mjällby. I våras blev vi ängsliga och stressade efter 0-1-målet och började göra saker på planen som vi kommit överens om att vi inte skulle göra.

– Vi kom helt ur spår.

En fördel för ÖSK är att Mjällbys spelfördelare Tobias Grahn är avstängd.

– Men även Patrick Osiako är en kreatör på mittfältet, varnar Boström.