Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bassombengs struliga tid i ÖSK

Här är Eric Bassombengs struliga tid i ÖSK:

2009:

Februari: Drabbas av reumatisk feber när han är hemma i Kamerun. Tränar sparsamt med ÖSK under inledningen av försäsongen.

Juni: Återvänder en och en halv vecka för sent efter sommaruppehållet. ÖSK bestraffar Bassombeng med böter.

September/Oktober: Bassombeng hamnar i Sixten Boströms frysfack samtidigt som han har problem med ljumsken. Spelminuterna uteblir och Bassombeng hamnar oftast på läktaren.

Oktober: Bassombeng berättar i en öppenhjärtig intervju med NA att han inte fått någon förklaring av Sixten Boström till petningen. Samtidigt säger han att han saknar sin fru och lilla dotter i Kamerun, men att familjen ska flytta till Sverige i januari. Dagarna efter intervjuen ger Sixten Boström Bassombeng chansen från start i bortamatchen mot Brommapojkarna. Han slarvar direkt och Mauricio Albornoz gör 1–0 efter bara två minuter. BP vinner med 3–0 och Bassombeng byts ut efter 57 minuter.

November: Lämnar i hemlighet Örebro – samtidigt som övriga i laget tränar på Behrn arena – och reser tillbaka till Kamerun. Inte ens närmaste vännerna känner till Bassombengs resplaner.

2010:

Februari: Bassombeng går själv fram till NA på ÖSK:s träningsläger i Nerja, Spanien, och berättar att han vill lämna laget.

April: Bassombeng stängs av från att träna med A-truppen och till NA säger han att kontraktet med ÖSK är rivet, något som inte stämmer. Eric blir efter det förpassad till att träna och spela matcher med ÖSK Ungdom.

Maj: Bassombeng får fortfarande inte träna och spela med A-laget. ÖSK meddelar att man aktivt jobbar på att få kameruniern såld i sommar.

Juli: Bassombeng och hans agent Per Jonsson arbetar hårt med att hitta en ny klubbadress ute i Europa. Närmast kommer man med den grekiska bottenklubben Xanthi, som dock nobbar Eric i sista stund till förmån för en annan spelare.

Augusti: Gör den 11 augusti sitt första träningspass med ÖSK sedan avstängningen i april. NA träffar sedan Bassombeng på hans andra träning, och kameruniern berättar då att han är mycket glad över att vara tillbaka. Sixten Boström meddelar också att Eric är aktuell för spel.