Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa matbloggen finns i Örebro

När hon flyttade hemifrån kunde hon knappt koka makaroner. Men när Victoria Lindberg blev tvungen att lära sig laga mat upptäckte hon hur roligt det är. Nu har hennes matblogg röstats fram till Sveriges bästa.

Annons

För Victoria Lindberg började bloggandet som ett sätt att samla recept så att de fanns till hands även när hon lagade mat hemma hos någon annan. Men bloggen spred sig och folk började läsa. Nu har Victoria bloggat i fem-sex år, och hon lägger ner mer och mer tid på sin blogg Matplatsen.

- Det blir nog några timmar om dagen, säger Victoria som just nu är föräldraledig.

Varje dag har hon mellan 12000 och 18000 besökare.

Det finns ju så många matbloggar, vad tror du har gjort din blogg populär?- Det är enkel mat som alla kan göra, men med en lite festligare twist, och det tror jag många tycker är kul. Sen har jag med lite personligt också, inte bara receept, för det tycker jag själv är roligt att läsa.

Men visar matbloggen hela verkligheten?- Nej, jag äter överkokta makaroner som min fyraåring lämnat också… Jag lägger ju inte ut om jag står i pyjamas och kokar gröt, det är inte det som är inriktningen på bloggen. Det ska vara lite feel good och vardagsfest.

Du verkar ganska fotointresserad också.- Bara på hobbynivå, men bilder är halva grejen på en blogg tycker jag.

Med så mycket läsare och uppmärksamhet, går det att ha bloggen som ett extraknäck?- Nu har jag ju lite annonser, så det blir några kronor i alla fall. Men det är inget man kan försörja sig på på heltid …

På torsdag kommer Victoria Lindberg att ta emot sitt pris på Mitt Kök-mässan i Stockholm.

Hon röstades fram på sajten matbloggspriset.se. Totalt kom det in 7000 godkända röster, och Victorias blogg fick minst dubbelt så många röster som tvåan. Även en vinnare i kategorin bak och dessert röstades fram.

En jury utser ytterligare två vinnare, och alla kommer att uppmärksammas på matmässan.

Victorias bästa recept

Några av Victoria Lindbergs absoluta favoriter är Italienskt bjudbröd och smörgåstårtor.

Annons