Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa pommes friten vi någonsin ätit

Utifrån liknar det en blandning av en barack och en friggebod som byggts om till en snabbmatsrestaurang, och inuti ekar countrymusiken på en amerikansk sylta. Välkommen till Texas star som har stans bästa pommes frites.

De senaste veckorna har vi i lunchpatrullen stött på namnet Texas star flera gånger, bland annat i kommentarer till andra lunchbesök. När så till och med en av länets stjärnkrögare sa att han gillar deras mat skarpt, bestämde vi oss för att göra ett besök.

Texas star är den lilla hamburgerrestaurangen som ligger på Älvtomtagatan på väster, strax intill en gammal mack och intill ett koloniområde. Där finns med andra ord ingenting insmickrande och välkomnande alls, särskilt inte en grå tisdag i december.

När man kommer in möts man av en brunmurrig inredning, väggfasta bänkar och bord och stolar. Man beställer och betalar i kassan, som på vilket snabbmatsställe som helst. Menyn är också mycket enkel: hamburgare av olika slag, klassiska tillbehör som friterad ost och buffalo wings och en dryckesmaskin, och en måltid kostar runt hundralappen.

Det är lite rufft och långt ifrån fjäskande, superinredda lunchlokaler i centrala Örebro – men ändå ganska mysigt.

Restauranggästerna är företrädesvis män, de flesta ganska unga. Några så unga att de förmodligen har smitit från skollunchen. När vi får vår mat förstår vi varför.

För här serveras mycket bra snabbmat om än i en halvtrist barackmiljö. Nu ska vi i lunchpatrullen erkänna att vi är svaga för både hamburgare och pommes frites, men inte okritiska. Och här inser vi snabbt att vi får bra mat. Den pommes frites vi serveras är den bästa vi någonsin ätit under våra år som lunchpatrull. Den är alldeles nyfriterad och så välkryddad att man knappt behöver salta efteråt. Dessutom klarar den pommes frites-testet utan problem, ni vet att man kan bryta den i två bitar utan att den fransar sig i kanterna.

Även hamburgarna är goda. En tv-skärm mitt i lokalen upplyser om att all köttfärs i burgarna är egenmald högrev och vi tvivlar inte på att det är sant. Dessutom är de så exakt grillade att mitten av köttbiffen är precis på gränsen till röd, saftig och god. Brödet är också mycket gott, grillat till en fin avvägning mellan mjukfärskt och sprödbakat.

Dessutom är tillbehören fina: vi äter hamburgare med fårostkräm och med grillad paprika förutom de vanligare påläggen som ost, bacon och sallad. Det är gott och kryddigt.

Efteråt kan man ta en kopp kaffe, men inte så mycket mer. När vi går därifrån konstaterar vi att Texas Star är för den som gillar burgare av lite rufft snitt, den som vill ha en mer förfinad lunch ska helst gå någon annanstans.

Men vi kommer tillbaka.

Utifrån liknar det en blandning av en barack och en friggebod som byggts om till en snabbmatsrestaurang, och inuti ekar countrymusiken på en amerikansk sylta. Välkommen till Texas star som har stans bästa pommes frites.

Texas star får 13 poäng. Se listan här intill

Lunchpatrullens tio i topp

Bröderna i hallen: 18,5 p

Ingeborgs: 18,25

Måltidens hus: 18

Wongs: 17,75

Sen street kitchen: 17

Öhmans kök: 16

Slottskällaren: 16

Level: 16

Svalan: 16

Wobbler: 15,75