Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Batan kan bli Wowoahs ersättare i ÖSK

Assyriskas vänsterback Stefan Batan kan bli den sista pusselbiten i Örebro SK:s allsvenska lagbygge.

– En spelare som vi diskuterat och som finns på vår lista, bekräftar ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark.

Samuel Wowoah fick inte förlängt kontrakt och det är ingen hemlighet att ÖSK söker en ny vänsterback.

NA kan nu avslöja att Stefan Batan, som spelat 63 allsvenska matcher för Assyriska och Djurgården åren 2005–08 och även har två U21-landskamper på meritlistan, är aktuell för den platsen.

– Det jag hört är att Assyriska och Örebro varit i diskussioner. Det känns smickrande och kul men så mycket mer än så vet jag inte, säger Batan till NA.

– Men jag vet också att Assyriska diskuterar med andra klubbar. Så just nu står jag i ett ingemansland och eftersom jag har ett år kvar på mitt kontrakt är det Assyriska som har ordet, säger Batan.

Enligt fotbolltransfers.com har Hammarby och de tre turkiska klubbarna Kayserispor, Genclerbirligi och Kasimpasa visat intresse.

Magnus Sköldmark bekräftar ÖSK:s intresse:

– En spelare som vi diskuterat och som finns på vår lista. Mer än så vill vi inte säga. Men Stefan Batan är en bra fotbollsspelare.

En spelare som ser ut att ha gjort sitt i ÖSK är skånske talangen William Kvist.

– Det besked vi gett är att vi i dagsläget inte fortsätter med honom. Just nu prioriterar vi andra spelare, säger Sköldmark.

Kvists enda bestående avtryck i ÖSK-tröjan var inhoppet mot Assyriska på Behrn arena då han spelade fram Ahmed Yasin till segermålet i slutminuterna.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, eller köp den som e-tidning!