Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bättre att Kif går i konkurs"

Staffan Werme vill inte att kommunen ska ge Kif Örebro 1,3 miljoner. Hellre ser han att föreningen går i konkurs.
– Det är som att pinka i en blöja, det blir varmt ett tag men sedan blir det kallt, säger han.

Folkpartisten och oppositionspolitikern Staffan Werme höll på tisdagsförmiddagen en presskonferens angående kommunens beslut att ge 1,3 miljoner kronor till Kif Örebro som hotas av konkurs. Pengarna ska räcka till att driva föreningen året ut. Werme anser att den enda räddningen för Kif är att gå ihop med ÖSK fotboll och slå ihop administrationen.

– Vi är inte beredda att rädda dem för säsongen, det kommer ändå inte att fungera långsiktigt, säger han.

Kif kostar

Werme presenterade siffror som han räknat fram där han menar att Kif kostar kommunen ungefär 500 000 kronor per år. Enligt samma siffror går kommunen plus runt 100 000 kronor på ÖSK.

– Ger man de här pengarna skickar man signaler att det blir en kommunfinansierad verksamhet och det är helt oacceptabelt. Det är inte rimligt att ÖSK betalar till kommunen och att kommunen betalar till Kif, säger Werme.

Liten stad

Han tycker också att Örebro är en för liten stad för att ha åtta idrottslag i de högsta divisionerna.

– Man måste vara så pass cynisk och krass. Vilka idrotter vill Örebro bli förknippade med?

Wermes partikollega Karolina Wallström var också med på mötet. Hon tyckte att satsningen på Kif är olycklig samtidigt som kommunen ska spara 18 miljoner i skolan.