Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre kontakter är ett av skälen

– Jag kan se en avsevärd kvalitetshöjning genom att ha inriktningen i egen regi, det är uteslutande därför vi gör det här, säger fordonsprogrammets rektor, Eddie Strömberg.

Eddie Strömberg säger att ingen av lärarna i dag på Trafikcenter är behörig. En av lärarna som ska följa med eleverna till Hallsberg, och som de kommer att undervisas av i slutet av terminen, är behörig. En av de andra två som rekryteras från Trafikcenter till Alléskolans nybildade inriktning ska utbildas till att bli behörig.

Ett bättre samarbete mellan kör- och kärnämnes-lärare och en bättre kontakt mellan lärarna och klassföreståndarna är ett annat skäl till att Alléskolan startar en egen inriktning.

Eleverna tycker att de har fått för lite information om förändringen. Hur ser du på det?

– Det kan ligga en viss del i det. Det är ju ett politiskt beslut och man måste först jobba en del internt med det, annars riskerar vi att ge felaktig information. Därför kan man låta lite diffus, säger Eddie Strömberg.

När det gäller utbildningens upplägg säger Strömberg att det diskuteras med företag i både Hallsberg och övriga Sydnärke som är beredda att ta emot elever.

– Företagen har varit väldigt intresserade och angelägna.

Torrhamn

En stor del av utbildningen kommer att vara knuten till Hallsbergs-terminalens torrhamn. En annan plats är Åsbro kursgård där fordonseleverna redan i dag har undervisning.

Eddie Strömberg ska träffa eleverna och deras föräldrar på torsdag. Han tror att mötet kommer att stilla elevernas oro:

– När vi aviserade att vi skulle lägga om inriktningarna hade vi inte alla pusselbitar på plats.