Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BB är det första som försvinner när ett sjukhus läggs ned

 
Nedläggningen av akutkirurgin natt på Lindesbergs lasarett
Visa alla artiklar

När ett sjukhus lägger ner BB, vet alla att det är första steget till en kommande nerläggning av hela sjukhuset. Varje gång har ansvariga sagt att det inte kommer ske men några år senare kommer nästa nerläggning med någon avdelning och när jouren under nattetid stängs vet vi att inom den kommande fem åren kommer fler avdelningar stängas och inom tio år är hela sjukhuset borta.

Först i raden är Lindesberg och inom kort även Karlskoga.

Regionen verkar inte ha lyssnat på varken företagare eller politiker som protesterat mot senaste stängningen av nattjouren på Lindesberg, de kör över alla som en bulldozer. Det verkar som om politikerna sitter i knät på de styrande på USÖ som verkar vilja få monopol på sjukvård i regionen eller är det en mörkning för att bilda storregioner månne.

Dags att lägga ner regionerna och låta sjukvården bli statlig så alla oberoende av vart du bor har lagom väg till sjukvård. Jag kan förstå att viss sjukvård som är dyr, som cancervård, behöver vara på stora sjukhus. Men om någon gör illa sig på jobbet och behöver vård även kväll och natt ska det även finnas mindre sjukhus på mindre orter.

Lindesberg har välkänt skickliga ortopedoperationer en bland de bästa i landet, ta vara på det. Mottagandet på Lindesberg är fantastiskt, personalen utmärkt och miljön mycket bra. Har varit inne både sena kvällar och med ambulans.

”Irene”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel