Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedoya från startnär USA gick vidare

Alejandro Bedoya spelade från start när USA avancerade till semifinal i Gold cup. Kvartsfinalen mot Jamaica slutade 2-0 (0-0).

Efter att ha visat framfötterna tidigare under turneringen belönades Alejandro Bedoya med plats i startelvan i kvartsfinalen mot Jamaica. ÖSK:s mittfältsdynamo gjorde en bra insats och var involverad i flera heta målchanser under första halvlek. Han sköt en mycket bra frispark som Jamaicas målvakt med stor möda tippade till hörna och just före halvtidsvilan skallade han ett inlägg från Sacha Kljestan just utanför stolpen.

Besviken över bytetI den 49:e matchminuten dundrade Jermaine Jones in ledningsmålet via ett försvarsben och Bedoya var en av de första lagkamraterna framme att gratulera. Glädjen förbyttes dock snart till sorg då Bedoya kvarten senare fick se sig utbytt mot landslagsikonen Landon Donovan. Det var en märkbart besviken Bedoya som långsamt gick av planen. Just Donovan säkrade semifinalplatsen när han låg bakom Clint Dempseys 2-0-mål i 80:e matchminuten.

I semifinalen den 22 juni ställs USA mot vinnaren mellan Panama och El Salvador.