Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedoya sågar ÖSK-styrelsen

Alejandro Bedoya fick sparka ÖSK ur allsvenskan med en perfekt framspelning till Helsingborgs 1-0-mål.
Efteråt anklagade Bedoya ÖSK-styrelsen för degraderingen till superettan.
– Jag tycker inte att det är spelarnas fel. Styrelsen får stå till svars för en del tidigare beslut. Det finns dom som inte har den rätta fotbollskompetensen och alla borde titta sig själva i spegeln, säger Bedoya kritiskt.

Alejandra Bedoya var med och tog lilla silver med ÖSK 2010. Han lämnade klubben förra sommaren för proffsspel i skotska Glasgow Rangers.

På söndagen ställdes han för första gången mot sin gamla klubb, med HIF. Bedoya sprang sönder ÖSK-försvaret vid flera tillfällen men hade inte marginalerna på sin sida och kände hur frustrationen blev allt mer påtaglig.

Närmast att spräcka målnollan var amerikanen när han ryckte ifrån Magnus Wikström och sköt ett fräsande skott som Tomer Chincenski tippade i stolpen strax efter HIF:s 1-0-mål. En kanonräddning av Chencinski som känner Bedoya sedan ungdomsåren då de gick tillsammans på Fairleigh Dickinson University i USA.

Tomer på droger?

– Den killen måste ha tagit droger eller nåt. Jag vet inte vad han stoppade i sig i går, säger Bedoya med ett skratt och väntade in sin gamle kompis för en pratstund efter matchen.

Mot Bedoyas förspel före 1-0 kunde dock varken Chencinski eller ÖSK-försvaret värja sig. Amerikanen vände bort Christoffer Wiktorsson innan han frispelade Nikola Djurdjic som bredsidade in 1-0.

Att Valdet Rama kvitterade på stopptid kunde inte rädda ÖSK kvar i allsvenskan.

– ÖSK förtjänar inte att vara i superettan. Det är ett och ett halvt år sedan vi var trea i allsvenskan och det är synd att de åkt ur som fort, säger Bedoya.