Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedoya utvisad efter svordom- vägrade att prata med NA

En svordom på engelska blev för mycket för domare Jonas Eriksson som visade ut ÖSK:s Alejandro Bedoya.
Efteråt var amerikanen så besviken att han inte ville prata med NA.

I mitten av andra halvlek hettade det till på Borås arena. Elfsborgs Andreas Klarström sänkte Paulinho med dobbarna före, varpå tjafs utbröt och flera gula kort delades ut.

Spelet hann knappt komma igång förrän Alejandro Bedoya knuffade Klarström när denne täckte ut en boll vid sidlinjen. Varning till amerikanen.

"Fuck off"I den 89:e minuten ville han ha frispark i duell med Oscar Hiljemark. När han inte fick det vrålade han ”fuck off” i riktning mot domare Jonas Eriksson, som igen visade upp sitt gula kort för Bedoya – som därmed fick lämna planen i förtid.

Det innebär avstängning i ÖSK:s nästa allsvenska match, borta mot Gais. Det var Bedoyas femte och sjätte gula kort för säsongen – värst i ÖSK i år.

Sänkt blick

Efter matchen var det en bedrövad mittfältare som lämnade omklädningsrummet med sänkt blick. Via lagledaren Arvi Taaler meddelades att han inte ville prata med NA.

Tränaren Sixten Boström om utvisningen:

– Den var onödig. Men är också en språkgrej. Vi uppfattar ”fuck” mycket allvarligare i Sverige än vad en amerikan gör.

– Dessutom kan man fundera på hur olika de gula korten värderas. Klarströms överfall på Paulinho är tydligen lika allvarligt som en svordom eller knuff. Det känns ologiskt.