Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bedragare lurade 94-årig kvinna

En bedragare, som påstod att han var från Postkodmiljonären, ringde på tisdagskvällen på hos en 94-årig kvinna. Han ville "låna" hennes bankomatkort för att sätta in en spelvinst.

- En riktig klassiker bland de brott som populärt kallas äldrebrott. Först ringde mannen till kvinnan och förklarade att hon vunnit, en stund senare besökte han henne och fick också med sig kortet. Ett riktigt fult brott mot en helt försvarslös person, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Kortet spärrades så snart händelsen polisanmälts. Polisen har fått ett vagt signalement på mannen.

- Den här typen av brott är mycket svårutredda. Ofta har man inte så mycket att gå på. Det vi kan hoppas på, är att en övervakningskamera vid någon bankomat lyckats fånga bedragaren.

Polisen uppmanar allmänheten att tänka på följande, för att förebygga den här typen av bedrägerier:

- För det första - man kan inte vinna om man inte har spelat. Och för det andra - det finns inget spelföretag som ber om kort och/eller kod av den som vunnit utan det sköter man på annat sätt, säger Anders Wallin.