Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedragare lurade till sig mc mot obetald skoter

En man misstänks för bedrägeri då han medvetet har vilselett ett företag i Laxå.Mannen ska ha bytt in en snöskoter som han inte ägde och fått en motorcykel i utbyte.

Annons

En polispatrull beordrades till ett företag i Laxå under veckan. Anledningen var att en person hade försökt att hämta ut en snöskoter som personen påstår sig ha köpt, men som han inte får hämta ut.

Ägaren till snöskotern hade för några år sedan för avsikt att sälja den.

Fick aldrig betalt

Den tilltänkte köparen, en man, fick besittning över snöskotern och ägaren skulle skicka in ägarbytespappren så fort betalningen var klar.

Betalningen gjordes dock aldrig och ägaren skickade därför aldrig in ägar-bytespappren. Mannen, som kommit över snöskotern, bytte i sin tur in den mot en motorcykel hos ett företag i Laxå.

I tisdags ville en person köpa snöskotern av den ursprungliga ägaren. Företaget, som bytt till sig skotern, ville inte lämna ut den till försäljning då de anser att de äger den.

Halkade omkull

Mannen som försökte hämta snöskotern ramlade under besöket på företaget och han anmälde företaget för att de inte hade sandat och saltat ordentligt.

Polisen utreder nu de två polisanmälningarna.

Mannen som hade snöskotern i besittning och som bytte den mot en motorcykel misstänks nu för bedrägeri genom att ha vilselett företaget i Laxå.

Annons