Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behövs vegansk juice?

Jag märker att alltfler företag använder ordet ”vegansk” i sin marknadsföring.. Man hakar helt enkelt på den hypade ”vegotrenden”, för att tjäna pengar.

Ibland, utan att innehållet i sig är helt utan animaliska tillsatset eller spår av dessa. Och ibland blir det mer löjeväckande, då en ren frukt, sädes eller grönsaksprodukt märks som ”vegansk”. Tror man kanske att veganer inte förstår vad som får finnas i ”renpressad juice”?

Fast värre är när godisfabrikanter skriver ”vegansk” på sina produkter (till exempel choklad) och den ändå kan innehålla spår av ägg och mjölkpulver. Som när Cloetta marknadsför sin kexchoklad som vegansk, trots att den kan innehålla både ägg och mjölkpulver.

Det finns ju faktiskt superallergiska människor som kan bli väldigt sjuka av det, så sätt åtminstone en varningstext, precis som man gör med till exempel choklad som kan innehålla spår av nötter/jordnötter!

Till sist så kan man ju undra varför vegetariska/veganska produkter tillverkas för att efterlikna sina animaliska motsvarigheter i både textur och smak? Är man för vegetariskt/vegansk, så behöver man väl inte äta sådant som liknar kött överhuvudtaget? Det finns massor av god vegansk/vegetarisk mat som inte gör det.

”Lurade igen”

Nora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel