Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Ajdarevic klar för ÖSK

Nu är det klart. Astrit Ajdarevic återvänder till ÖSK.– Det ska bli väldigt kul. Jag ska göra mitt bästa för laget och se till att vi avslutar bra, säger Ajdarevic till NA.

Det var Expressen som tidigare i dag gick ut med uppgifterna om att Astrit Ajdarevic, 25, var klar för ÖSK. Och under tisdagskvällen offentliggjorde ÖSK övergången. Detta efter att Ajdarevic och hans belgiska klubb Standard Liege valt att bryta kontraktet.

– Det har varit några väldigt intensiva dygn och det har gått snabbt. Vi kom överens om att det bästa var att avbryta kontraktet. Det var ömsesidigt, bra för dem och bra för mig, säger Ajdarevic.

Säsongen inleddes i Helsingborg innan Standard Liege valde att plocka tillbaka honom. Men nu återvänder Ajdarevic till svensk fotboll och ÖSK.

– Det ska bli väldigt kul. Jag ska göra mitt bästa för laget och se till att vi avslutar bra.

Många kanske ser dig som en frälsare för laget?

– Nej, någon frälsare är jag inte. Det är vi alla i laget som ska göra det här jobbet och jag är här för att hjälpa de andra och se till att ÖSK är i allsvenskan nästa säsong.

Ingen risk att du tappat självförtroendet efter det som varit under våren?

– Du som känner mig vet att det inte är några problem med det. Så det är väl mitt svar på den frågan.

Ajdarevic kom till ÖSK 2010 och var under hösten en stor bidragande faktor till att ÖSK imponerade med en tredjeplats i allsvenskan det året. Ajdarevic själv gjorde fem mål på tolv matcher och hittade nätet direkt i sin debut mot Elfsborg i en match som slutade 3-3.

– Vi hade en fantastisk tid, vi kom trea och spelade fantastisk fotboll. Jag har bara goda minnen från det året.

Avslutet blev inte lika roligt när Ajdarevic valde att skriva på för rivalen IFK Norrköping. Det medförde i en del sura miner hos ÖSK-fansen.

– Det där är passé. Det som hänt har hänt. Jag är här nu och det är inget mer med det. Vill de heja eller inte så får de heja på ÖSK och inte specialisera sig på mig. Jag ska göra mitt yttersta för ÖSK.

ÖSK:s Magnus Sköldmark om övergången.

– Det är en klasspelare som stärker oss under hösten. Det ska bli jävligt roligt att se hur teamet och Axén kommer att använda honom. En bra fotbollsspelare, extremt bra passningsfot och ett gott självföretroende, säger Sköldmark.

Känns det som truppen spetats till nu?

– Ja, vi tycker att vi fått bra tryck med det vi gjort hittills och det här stärker oss ännu mer. Det känns jättespännande.

Ajdarevic kontrakt med ÖSK sträcker sig hösten ut.