Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Anfallaren klar för ÖSK

I dag på morgonen kom beskedet: IFK Göteborg släpper anfallaren Victor Sköld, som skrivit på för 2,5 år med konkurrenten ÖSK.

26-åringen är född i Kalmar, men har spelat elitfotboll i Falkenberg, Åtvidaberg och senast IFK Göteborg.

Med Falkenberg vann han skytteligan i superettan 2013, gjorde åtta mål på en och en halv säsong med Åtvidaberg men har haft svårare att få speltid i Blåvitt, där han fått göra tolv framträdanden.

- Vi har tittat på några alternativ, men fallit för Victor. Han är en erfaren allsvensk spelare, har gjort en del mål, och har ett antal egenskaper som vi sökt, säger sportchefen i ÖSK, Magnus Sköldmark.

I IFK Göteborg har Sköld inte fått särskilt många chanser att bevisa sig, i konkurrens med Tobias Hysén, Gustav Engvall och Mikael Boman har det bara blivit spel i två allsvenska matcher den här säsongen. Totalt har Sköld svarat för fem mål på 20 A-lagsmatcher med IFK.

- Vi är övertygade om att det här är en spelare som kommer att passa bättre in i vårt sätt att spela än han kanske gjorde i Göteborg. Han är en måltjuv som främst agerar i och runt motståndarnas straffområde. Är duktig på att röra sig och hitta luckor för instick, säger Sköldmark.

I ÖSK kompletterar Sköld anfallsbesättningen, med främst Astrit Ajdarevic, Michael Omoh och Jonathan Lundberg, då Alhassan Kamara lämnat för Häcken och Kalle Holmberg i dagarna blir klar för Norrköping.

- Vi har skrivit kontrakt med Victor till och med 2018. Det känns rätt, det här är en kille med bra karaktär.

Sköld tränar med ÖSK redan i dag, vilket också förre AIK-backen Martin Lorentzson fortsätter att göra. Lorentzson kommer närmast från Coventry i engelska League 1.