Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Fahlin får OS-plats

Örebrocyklisten Emilia Fahlin tar en plats i den svenska OS-truppen till Rio 2016.

Den 13 mars i år svarade Emilia Fahlin för en toppinsats då hon slutade femma i Dwingeloo, efter att ha besegrat Sveriges självskrivna etta Emma Johansson och trefaldiga världsmästaren Marianne Vos.

Ett formbesked som tog henne ett steg närmare OS i Rio.

- Emma är redan klar för OS, och är några snäpp före. Hon är alltid med i toppen, alltid stark året runt. Men det är klart att jag hoppas kunna visa att jag också ska vara med i Rio. Det här var ett bra steg på vägen.

- Nyckeln är att hålla mig frisk och få fortsätta vara med och tävla på toppnivån. Jag har nog aldrig varit bättre än jag är nu, fysiskt tillbaka där jag var för några år sedan innan jag började bli sjuk till och från. Och jag har en helt annan erfarenhet att vila på nu, jag kan hantera alla möjliga situationer i ett lopp, sa Fahlin till NA då.

Och på måndagen

kom beskedet. Nu är det klappat och klart att Emilia blir en del av det svenska linjelaget i cykel. Tillsammans med Sara Mustonen tar hon platserna bakom Emma Johansson som var OS-klar sedan tidigare.

OS i Rio inleds den 3 augusti där gymnastik och fotboll är första grenarna på programmet.

Testa dina OS-kunskaper:

Quiz: Vad kan du om OS-svenskar?