Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Fraktur på Jansson

(UPPDATERAD 10.50) ÖSK-målvakten Oscar Jansson blir borta från spel i två-tre månader.

Skadan på ÖSK-målvakten Oscar Jansson visade sig vara så allvarlig som befarades direkt efter torsdagens match mot Falkenberg. Undersökningen på USÖ gav beskedet att han drabbats av en fraktur på höger underarm, skriver klubben på sin webbplats.

ÖSK:s landslagsmålvakt fick Falkenbergs David Svensson över sig i en duell i 50:e minuten, men provade att spela vidare. Det gick inte, och i 57:e minuten tvingades Jansson bryta matchen. Jakob Rinne ersatte i målet.

Oscar Jansson undersöktes senare på kvällen på USÖ och i dag på förmiddagen kom alltså beskedet om den allvarliga skadan. Målvakten kommer inte att spela mer före VM-uppehållet. För ÖSK:s del inträder det efter hemmamatchen mot Djurgården den 30 maj. Allsvenskan startar sedan om den 6 juli.

- Det rör sig om en fraktur på höger underarm och Oscar Jansson kommer att vara borta från spel i cirka två-tre månader, säger ÖSK:s klubbläkare Ulf Nordström till NA.

Hur behandlas nu skadan?- Rent allmänt kan jag säga att vid den här typen av skada så finns det två vägar att gå. Antingen opereras den eller så får den läka av sig själv.

- Som läget är nu är det inte aktuellt med operation. Men vi får följa förloppet undan för undan och göra bedömningar utifrån det.

Oscar Jansson har haft en tung vårsäsong. Efter att ha gått i princip skadefri hela sin karriär har bakslagen kommit slag i slag. I mars månad skadade han sitt knä i en match under träningslägret i Portugal. Han kom tillbaka lagom till den allsvenska premiären bara för att åka på en ny smäll borta mot Halmstad. Då var det axeln som skadades och han fick utgå i halvtid.

I samtliga fall har Jacob Rinne ersatt honom i målet. Så lär det nu också bli den fortsatta vårsäsongen.

ÖSK spelar härnäst på söndag borta mot IFK Göteborg, ett lag som också har sin förstemålvakt John Alvbåge på skadelistan.